Lukijalta: Poliittinen kartta muuttuu

Kuntapoliittinen puoluekartta muuttuu tänä vuonna. Tähän on syynä kaksi merkittävää seikkaa: Liike Nyt tulee saamaan Savonlinnassakin valtuustopaikkoja ja muita luottamustehtäviä.

Toinen seikka on, että keskusta tulee vajoamaan sekä paikallisten että valtakunnallisten mielipidetiedustelujen mukaan. Keskustan valta-asema näyttää tulevan tiensä päähän meilläkin. Pääsyynä ovat virhearvioinnit, ministereitä myöten.

Nämä ovat asioita, jotka eivät vaikenemallakaan muuksi muutu. Ilmiöistä ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, ei edes keskustaa kannattavien. Asioihin liittyy nimittäin suuri yhteistyön mahdollisuus!

Esimerkiksi sini-puna-oranssilla yhteistyöllä voitaisiin toteuttaa uudistavaa järkipolitiikkaa. Ensin tarvitaan tietysti riittävä vaalimenestys kyseisille puolueille. Toki kaikki muutkin ovat tervetulleita tähän yhteistyöhön.

Savonlinnan kokoomus tekee johdonmukaista työtä seutukunnan hyväksi. On mahdollista, että kokoomus on entistäkin merkittävämpi vaikuttaja tulevalla valtuustokaudella. Äänestämällä voit vaikuttaa.

Johtavien viranhaltijoiden, kaupunginjohtajaa myöten, täytyy noudattaa kaupunginvaltuuston päätöksiä. Asioiden valmistelun on oltava keskustelevaa, ei pelkästään oman mielipiteen junttaamista.

Kuntatalouden tulee olla kustannuksiltaan kantokykyistä. Verotusta täytyy saada matalammaksi. Parikkalan kansainvälisen rajanylityspaikan puolesta pitää tehdä tarmokasta työtä. Yrittämistä, matkailua ja kulttuuritoimintaa täytyy edistää.

Mikko Sairanen

Kuntavaaliehdokas (kok.)

Savonlinna

Kommentoi