Lukijalta: Miksi äänestää nuorta ehdokasta?

Kuntavaaliehdokkaista 8,5 prosenttia on alle 30-vuotiaita. Nuoret ovat tällä hetkellä valtuustoissa aliedustettuina suhteessa ikäluokan osuuteen äänioikeutetuista: vuoden 2017 kuntavaaleissa vain 5,7 prosenttia valituista oli alle 30-vuotiaita.

Positiiviset nuoret poliittiset roolimallit lisäävät nuorten matalahkoa äänestysintoa: kun yhä useampi nuori pääsee valtuustoon ja vaikuttamaan nuorille tärkeisiin asioihin, lisääntyy poliittisen osallisuuden kokemus myös nuorissa äänestäjissä, mikä turvaa demokratian jatkuvuuden.

Nuorilla on kykyä suunnata ajatuksiaan tulevaisuuteen ja katsoa asioita avoimin silmin. Vanhoihin kaavoihin ei olla ehditty kangistua ja muutos ei pelota, vaan sille ollaan aidosti avoimia. Haluamme tehdä kestäviä päätöksiä, joiden avulla Savonlinna on nyt ja tulevaisuudessa hyvä paikka asua, tehdä töitä ja lomailla.

Me nuoret tiedämme, mikä nuoria puhuttaa – mihin palveluihin ollaan tyytyväisiä, mikä tekisi kunnasta mielekkäämmän paikan elää. Nuorten kuunteleminen on meille luonnollista, koska keskusteluyhteys on olemassa ja ajatuksia vaihdetaan matalalla kynnyksellä.

Meille on tärkeää pureutua valtuustossa siihen, kuinka kehitämme kunnasta sellaisen, että nuoret tahtovat perustaa elämänsä tänne. Tahdomme luoda Savonlinnasta nuorille kodin, johon tahdotaan palata opintojen jälkeen takaisin. Etsimme keinoja, joiden avulla myös nuoret ja perheet asettuvat juuri Savonlinnaan asumaan ja turvaamaan kunnan elinvoimaisuuden myös tulevaisuudessa.

Tahdomme tehdä politiikasta ja päätöksenteosta nuorille saavutettavaa. Tähän nuorten omaavat digivalmiudet ovat loistava keino. Nuorilla on ymmärrystä siitä, kuinka valmiuksia viestiä voidaan valjastaa, jotta luomme kunnalle positiivista näkyvyyttä. Meillä on jo valmiiksi väylät, joiden kautta tavoittaa ihmisiä sekä viestiä ja markkinoida Savonlinnaa ja siellä tehtyjä päätöksiä.

Meille on tärkeää pureutua valtuustossa siihen, kuinka kehitämme kunnasta sellaisen, että nuoret tahtovat perustaa elämänsä tänne.

Savonlinna on osa globaalia yhteisöä ja meillä nuorilla on kansainvälistä toimintakykyä. Nuorten arki on aidosti globaalia: kulutamme kansainvälisiä medioita, useilla nuorilla on verkostoja ympäri maailman sekä kielitaitoa ja halua hyödyntää niitä. Katsomme asioita paikallisesti, unohtamatta kansainvälistä kontekstia. Ulotamme katseemme kauas sekä tulevaisuuteen että maailmalle, mikä tekee meistä nuorista rohkeita, avoimia ja innovatiivisia Savonlinnan tulevaisuuden turvaajia.

Fanni Hollström-Mikkonen

Kuntavaaliehdokas (liik.)

Savonlinna

Iida Hämäläinen

Kuntavaaliehdokas (kesk.)

Savonlinna

Kommentoi