Lukijalta: Skeittiparkille on tarvetta

Skeittiharrastajat ovat toivoneet Savonlinnaan skeittiparkkia jo kohta 10 vuotta. Tuloksetta. Tämä kävi hiljattain ilmi Etelä-Savon Liikunta ry:n kuntavaaliehdokkaille järjestetyssä liikuntatapahtumassa. Kaupungin päättävissä elimissä punakynä on viuhunut tasaisen tappavaan tahtiin aina kun hanke-esitys on ollut agendalla.

Skeittiparkin rakentaminen ei ole halpaa lystiä. Helsingin Suvilahdessa tehdyn parkin rakennustöihin pääsivät osalliseksi myös itse skeittaajat, heidän vanhempansa ja muu talkooväki. Talkootyötä tehtiin useita tuhansia tunteja. Rahoitustakin haalittiin useista eri lähteistä. Rahaa kerättiin mm. joukkorahoituskampanjalla ja tukea saatiin myös opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Lisäksi apuna olivat erilaiset tukitapahtumat. Vastaavaa talkootyötä nuoret ovat tehneet mm. Torniossa, jossa skeittiparkki rakennettiin tyhjilleen jääneen marketin tiloihin.

Onko Savonlinnan skeittinuorilla vastaavanlaista mielenkiintoa osallistua talkootyön muodossa projektiin kustannuksiin? Uskon että on. Nykyiset työturvallisuusmääräykset saattavat muodostua esteeksi tai ainakin vaatia erityisjärjestelyjä. Nämä em. seikat kannattaa kuitenkin selvittää niin nuorten kuin määräystenkin osalta, jos hanke on toteutuakseen.

Yritykset, jotka rakentavat Suomessa skeittiparkkeja ovat yhden käden sormilla laskettavissa. Pari näistä yrityksistä onkin hankkinut tietotaitonsa Suvilahdesta.

Jos skeittiparkin rahoitus viimeinkin mahdollistuisi, niin rakennusmateriaaliksi on ehdolla ainoastaan yksi vaihtoehto. Betoni. Betoni kestää säätä ja kulutusta erittäin hyvin ja pienillä huoltotoimenpiteillä betonisen skeittiparkin käyttöikä voidaan laskea kymmenissä vuosissa. Kulutuksenkeston ja kovuutensa ansiosta betoniparkin skeittituntuma säilyy hyvänä vuosien ajan. Lisäksi betonista rakennusmateriaalia puoltaa melutaso, joka on merkittävästi alhaisempi kuin vanerista tai metallista rakennetuissa skeittipuistoissa. Toivotaan, että skeittaajien harras toive viimeinkin toteutuisi lähitulevaisuudessa, sillä se ei palvelisi ainoastaan nuoria, myös varttuneempi väki todennäköisesti tulisi siitä innostumaan. Ikärajoitteita ei ole olemassa, Suvilahdessa iäkkäimmät käyttäjät ovat seitsemänkymppisiä.

Ari Haapasaari

Talkootyötä tehtiin useita tuhansia tunteja.

Kuntavaaliehdokas (liik.)

Savonlinna

Kommentoi