Lukijalta: Joel Lehtosen seura kiittää

Joel Lehtosen seura ry järjesti Savonlinnan kaikille yläkouluikäisille suunnatun kirjoituskilpailun kirjailija Joel Lehtosen juhlavuoden merkeissä. Kunkin koulun voittajasta/voittajista päättäminen ja muu organisointi jätettiin yläkouluille, joista nyt keväällä mukaan tulivat Mertalan, Punkaharjun ja Talvisalon koulut. Kaksi muuta 7–9-luokkalaisia opettavaa eli Kerimäen ja Savonrannan koulut osallistuvat kilpailuun näillä näkymin ensi syyslukukaudella.

Savonlinnan kaupunki myönsi yläkoulujen parhaille Lehtos-kirjoituksille stipendit. Kussakin nyt mukana olleessa koulussa voitto jakautui kahtia; tyttöjä voittajista oli neljä ja poikia kaksi.

Rehtoreiden ohella suurinta vastuuta kilpailuun valmistautumisesta ja sen järjestämisestä ovat kantaneet koulujen äidinkielen ja kirjallisuuden opettajat. Paikallisen kulttuurin opetus kuuluu koulujen opetussuunnitelmaan ja on keskeisessä asemassa Joel Lehtosen kaltaisten merkkihenkilöiden tuomisessa myös nykynuorison ulottuville.

Ilman Savonlinnan yläkouluja ja kulttuurista kiinnostuneita opettajia ja oppilaita sekä ilman kaupungin myöntämää stipendirahaa Lehtosen 140-merkkivuoden kirjoituskilpailu ei olisi varmaankaan onnistunut. Suuri kiitos siis kaikille asiaan myötävaikuttaneille!

Jari Rusanen

Joel Lehtosen seura ry

Savonlinna

Kommentoi