Pääkirjoitus: Työelämän hyvät pelisäännöt kuuluvat myös kesätyöntekijälle

Jaana Rautio-Teijonmaa

Kesätyöntekijät ja harjoittelijat ovat saapuneet tai saapuvat lähipäivinä useille työpaikoille.

Monelle nuorelle kesätyö on ensimmäinen kosketus työelämään ja siksi tärkeä kokemus.

Sillä, kuinka työpaikoilla kesätyöntekijät ja harjoittelijat otetaan vastaan, voi olla jopa ratkaiseva merkitys nuoren ammatinvalintaan.

Merkityksellistä on myös se, kuinka nuorta opastetaan ja neuvotaan työhön tai, kuinka hänelle puhutaan työelämästä. Itsestään selvää on, että tyhmiä kysymyksiä ei ole, ja aina voi kysyä opastusta kokeneemmilta työntekijöiltä. Nuoreen työntekijään suhtautuminen kuin kollegaan kertoo paljon koko työyhteisöstä ja sen dynamiikasta.

Kesätyöntekijä on oikeutettu myös hänelle kuuluvaan palkkaan. Useilla ammattiliitoilla on suositukset myös kesätyöntekijän ja harjoittelijan palkkauksesta. Yhdessä allekirjoitettu kirjallinen työsopimus luo nuorelle kuvaa työelämän pelisäännöistä ja niiden toimivuudesta.

Jos työnantajilla ja työntekijöillä on velvollisuuksia kesätyöntekijöitään ja harjoittelijoitaan kohtaan, on niitä myös nuorella itsellään.

Työsopimus on molemminpuolinen sopimus, joka velvoittaa yhtä paljon työntekijää.

Hyvän kesätyöntekijän merkkejä on muun muassa työaikojen, ohjeiden ja sopimusten noudattaminen sekä se, että annetut työtehtävät tehdään niin hyvin kuin kykenee. Nuoren on hyvä muistaa, että hän on työpaikalla aikuisten työyhteisössä ja siksi käytöksen on oltava sen mukaista.

Terveen työyhteisön sääntöihin kuuluu toisten huomioiminen. Työkavereiden tervehtiminen on hyvä tapa, joka on syytä opetella heti ensimmäisestä työpaikasta lähtien. Avoimuus ja hyvä käyttäytyminen ovat myös ominaisuuksia, joilla nuori voi usein varmistaa kesätyöpaikan myös seuraavalle kesälle.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka