Lukijalta: Mitä sinä tarvitset?

Moni haaveilee ja unelmoi mitä erilaisimmista asioista ja haaveet ovatkin tärkeitä. Mutta elämisen kannalta usein ihmisen tekee onnelliseksi sujuva arki. Kuntavaalien alla on ilma sakeanaan erilaisia lupauksia ja toiveita. Arki kuitenkin tulee, heti vaalien jälkeen. Ensin neuvotellaan, mikä puolue saa paikan minnekin, sitten ryhdytään etsimään strategian kautta yhteistä tahtotilaa Savonlinnan kehittämiseksi jne. Savonlinnan kannalta tärkeintä on se, että kaikki valitut tekevät aitoa yhteistyötä kaupunkimme puolesta. Varmaa on se, että keskenämme kilpailemalla ja riitelemällä Savonlinna häviää joka kerta.

Kunnalliseen päätöksentekoon ei sovi valtakunnan politiikka, hoitakoot ne hommat se porukka, joka siellä suunnalla päättää. Ikävä esimerkki noista päätöksistä on sairaalamme, joka ei säily nykyisenä. Rakennus voi säilyä, mutta palvelut eivät. Keskussairaalan yhteispäivystys on mahdollinen vuoden 2032 loppuun saakka, mutta uskokaa, rahat sairaalan pyörittämiseen loppuvat jo vuosikausia aiemmin. Ja, mikä surullisinta, jo nyt moni palvelu on päättynyt tai päättymässä; henkilökuntapulaan tai päätöksiin palvelujen keskittämisestä suurempiin yksiköihin.

Kun neljä vuotta sitten olin ehdolla, teemoinani oli mm. palvelujen säilyminen, verotuksen keventäminen ja päätöksentekokulttuurin parantaminen. Nyt kun olen ehdolla, teemani ovat lähes samat. Jonkun mielestä tylsää, mutta niin totta. Kuntapolitiikassa on turha haaveilla pikavoitoista vaan sitoutua ja olla valmis pitkäjänteiseen työhön. Joskus asiat etenevät nopeammin, joskus eivät. Mutta sitkeä pitää olla.

Olen kehittänyt osaltani Savonlinnaa hoitamalla luottamustoimiani sitoutuneesti ja tekemällä lukuisia valtuustoaloitteita: päätöksenteon avoimuuden lisäämisestä, pusikoiden raivaamisesta polttopuiksi, valtuuston toiminnan kehittämiseksi, peruskoulun koulukuljetusten kehittämiseksi. Viimeisin aloite on ajanmukaisten kokouslaitteiden hankkimisesta kaupungin kokoustiloihin järjestöjen käyttöön.

Savonlinna on miljoonien mahdollisuuksien kaupunki. Päättäjien pitää nähdä nykytila, vaatia vaihtoehtoja päätöksenteon pohjaksi, luottaa osaavaan valmisteluun ja rohkeutta tehdä päätöksiä pitkälle tulevaisuuteen. Turvallinen ja sujuva arki on jokaisen savonlinnalaisen oikeus. Työtä, koulutusta ja yrittäjyyttä sekä hyviä vapaa-ajan palveluita, niitä päättäjien pitää edistää päätöksillään. Katse eteenpäin!

Päätöksentekoa arkijärjellä, sitä Savonlinna kaipaa.

Kuntapolitiikassa on turha haaveilla pikavoitoista.

Lea Sairanen

Kuntavaaliehdokas (kok.)

Savonlinna

Kommentoi