Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Sähkön siirtohinnat ja asiakkaan etu

Kiitos Järvi-Suomen Energia Oy:n toimitusjohtaja Arto Pajuselle sähkön siirtohinnoittelua koskevaan kirjoitukseeni vastaamisesta. Vastaus oli asiallinen ja informatiivinen. Juuri tällaista keskustelua toivoin asian tiimoilta avoimesti käytävän, sillä alueellisissa sähköyhtiöiden monopoleissa asiakas on hyvin yksin korkeiden energiakustannustensa kanssa.

Nyt onkin aika siirtyä konkreettiin tekoihin. Kuten Pajunen 24.5. Itä-Savon kirjoituksessa toteaa, sähkömarkkinalakiin kohdistuu muutospaineita eduskunnassa, ”koska käyttäjien paine on asian suhteen ollut merkittävä”. Julkisella kansalaiskeskustelulla on siis todellakin merkitystä.

Lappeenrannan Energia Oy onkin jo viestittänyt asiakkailleen, että yhtiö alentaa sähkön verkkopalvelumaksuja noin 10 prosenttia ja hinnan alennus astuu voimaan nyt kesäkuun alussa.

Etelä-Saimaa lehden 19.5. uutisoinnin mukaan perusmaksut alenevat viisi prosenttia, energiamaksut 12 prosenttia ja tehomaksut 10 prosenttia. Lappeenrannan Energia Oy:n toimitusjohtaja Arto Nikkanen toteaa lehden haastattelussa, että Lappeenrannan Energiaverkkojen sähkön verkkopalvelujen tuotto on ylittämässä kohtuullisen tuoton vuotuisen määrän.

Kohtuullisen tuoton rajaa on alentanut muun muassa riskittömän koron taso sekä se, että toimitusvarmuusinvestointien takarajaa on jatkettu kahdeksalla vuodella. Nikkanen toteaa, että hintoja tarkistellaan uudelleen vielä syksyllä ja todennäköistä on, että hinnat tulevat edelleen alenemaan!

Sähköyhtiön omistajana Lappeenrannan kaupunginhallitus on jo hyväksynyt alennukset. Nyt jäämme siis odottamaan Suur-Savon Sähkön omistavien kunnanhallituksien päätöksiä. Toivoa sopii, ettei päätöksen teosta tule perinteistä savolaista projektia, joka niin usein on vain aloittamista vaille valmis.

Yhtiö alentaa sähkön verkkopalvelumaksuja noin 10 prosenttia.

Pasi Pekkonen

Kunnallisvaaliehdokas (liik.)

Savonlinna