Lukijalta: Yrittämisen ja elämisen eväitä reppuun seuraavallakin vaalikaudella

Yksityinen omistaminen on ollut viimeisen vuoden aikana paljon tapetilla. Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistus on käynnissä. Mielestäni uudistus ei voi vain aina edetä siten, että yhteiskunnan etu menisi aina yksityisen omistamisen ohitse omalta ohituskaistaltaan.

Meille maanomistajille; metsäomistajille on monesti kunnia asia luovuttaa kohteet seuraaville sukupolville hieman paremmassa kunnossa kuin me ne olemme saaneet.

Uudistuksen myötä kuntien valta maakäytössä kasvaa. Näin tapahtuu myös kaavoituksen osalta. Seuraavalla vaalikaudella on myös tärkeää, että päättäjinä on henkilöitä, jotka ymmärtävät omistamisen merkitystä. Tämä antaa myös keinon vaikuttaa näilläkin keinoin oman kunnan tulevaisuuden kehittymiseen.

Euroopan komission kestävien rahoituskohteiden luokitusjärjestelmä eli toksonomia vaatimus edellyttäisi jatkossa, että yli 13 hehtaarin metsätilojen tulisi raportoida ilmastotoimenpiteistään. Eiköhän sovita, että metsäasiat päätämme kotimaassa.

Suomen metsämaan pinta-alasta on suojeltu nyt 12,6 prosenttia. Yksityiset metsäomistajat ovat perustaneet myös omia vapaa-ehtoisia suojelualueita. Me metsäomistajat jätämme oma-aloitteisesti riistatiheiköitä tai jätämme lehtipuustoa havupuumetsikköön. Suomessa ajetaan etupainotteisesti ilmastotoimia vuoteen 2035, kun monet EU maat ovat sitoutuneet hiilineutraalisuuteen vuonna 2050.

Tekoja ja toimia toki tarvitsemme kunnissamme, mutta myös Etelä-Savo tarvitsee kasvua, työllisyyttä ja työpaikkoja. Metsien merkitys on aluetaloudellisesti iso työllistäjä, toivottavasti saisimme kehiteltyä myös pidemmälle jalostettuja tuotteita omassa maakunnassa työllisyyden tukemiseksi. Ilmastoteoiksi voimme valita kunnissa myös työllisyyttä tukevia ratkaisuja ja investointeja.

Ilmastoteoiksi voimme valita kunnissa myös työllisyyttä tukevia ratkaisuja ja investointeja.

Saimaan alueen kunnat eivät tarvitse myöskään kaivoksia. Työpaikkamme ja yrittämisen eväät tulee rakentaa muille sektoreille. Me emme halua olla sukupolvi, joka jättäisi vedet saastuneina jälkipolville. Vapaa-ajan asukkailla ja matkailulla on suuri merkitys alueemme kunnille, siihen kuvioon eivät kyllä kaivokset sovi.

Kunnissa tehdään seuraavalla vaalikaudella töitä mm elinvoiman, työpaikkojen, viihtyvyyden ja monipaikkaisuuden puolesta. Työtä on paljon ja se työ tulee tehdä puoluekannasta riippumatta oman alueen ja kotikunnan puolesta.

Reppuun tulee pakata yhteishenkeä, neuvottelutaitoa ja yhteistä tahtoa sekä tekoja kotiseudun hyväksi.

Kaisa Ralli

Sulkavan kunnanhallituksen pj.,

kuntavaaliehdokas (kesk.)

Sulkava

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka