Lukijalta: Hyvä henki!

Huh, huh, kuinka se pullosta puhalletaan… Tällä valtuustokaudella ja varsinkin sen loppupuolella on varmasti ollut ikävä havainto tuo vahva henkilökemioihin liittyvä vastakkain asettelu, joka on johtanut päätösten viivästymiseen, vatkaamiseen tai kokonaan päättämättömyyteen.

Tätä tarinaa ei Savonlinna enää kestä tulevalla valtuustokaudella – on pakko pystyä kehittävään yhteistyöhön.

Vahva syyttely siitä, kuka teki mitä tai jätti tekemättä, on ikävä kyllä johtanut tähän tilanteeseen. Jokainen, niin päättäjä kuin virkamieskin, tekee varmasti virheitä ja se on ihan ymmärrettävää. Mielestäni se, joka nostaa käden pystyyn virheen merkiksi sen havaittuaan on tehnyt kunnioitettavan teon.

Jokaisella meistä on oma mielipide, miten asiat pitäisi hoitaa ja niin pitääkin olla. Mutta, jos halutaan saada kehitystä aikaan, niin mielipiteistä pitää muodostaa kompromissi, näin vasta saadaan tuloksia aikaan. Siksi toivonkin, että tulevalla valtuustokaudella puolueiden väliset neuvottelut olisivat aitoja neuvotteluja ennen päätöksentekoa. Näin säästetään aikaa ja rahaa sekä todennäköisesti tuloksia syntyy ilman turhaa vatkausta.

Puolueita tarvitaan kuntapolitiikassa siksi, että vain ne voivat asettaa ehdokkaita kuntavaaleihin – mutta mielestäni valtakunnallista puoluepolitiikkaa ei tarvita kunnalliseen päätöksentekoon, vaan aitoja näkemyksiä meidän kaikkien kuntalaisten paremmasta tulevaisuudesta.

Siksi aidosti toivon, että kaikki tulevat valtuutetut ajattelevat tulevalla valtuustokaudella oman näkemyksensä mukaan, eikä puolueen tai valtuustoryhmän ohjauksen alla. Jos valtuutettu toimii ohjatusti silloin mielestäni, väheksyy äänestäjää, joka juuri sinun päätöksentekokykyysi luottaa.

Puhalletaan se hyvä henki – nyt sitä yhteishenkeä tarvitaan!

Pekka Turunen

Valtuuston 2. vpj.,

kuntavaaliehdokas (kok.)

Savonlinna

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka