Lukijalta: Positiivisia uutisia Xamkista

Saimme lukea lauantaina (Itä-Savo 1.5.) todella positiivisia uutisia, kuinka Xamkin koulutukset Savonlinnan kampuksella ovat viime vuosina monipuolistuneet ja kehittyneet.

Tämä on ollut todella tärkeää kehitystä myös korvaamaan OKL:n menetyksiä. Erinomainen osoitus siitä, kuinka pitää toimia ja on toimittu hyvässä yhteistoiminnassa eri osapuolten kanssa.

Erikoisesti pistää silmään sähkötekniikan insinöörikoulutuksen osalta, jossa kaupunki, paikalliset energiayhtiöt, johtavat sähkölaitevalmistajat sekä -urakoitsija kokeilun ja osarahoituksen kautta saivat erinomaisia tuloksia, jonka seurauksena koulutus saa jatkoa ja jatkossa koulutuksen rahoittaa Xamk.

On ensiarvoisen tärkeää, että ns. omalla paikkakunnalla voi opiskella amk-tasoisen tutkinnon todella monilla ja vetovoimaisilla aloilla. Tällä hyvällä kehityksellä on mahdollista mielestäni myös katkaista se kehitys, kun meiltä noin 20-vuotiaita katoaa merkittävä määrä joka vuosi jonnekin. Nyt esim. toisen asteen opiskelun jälkeen omalta paikkakunnalta löytyy todella laajasti eri aloille suuntautuvaa amk-tasoista koulusta.

Tässä toiminnassa koulutuksen saralla on mallia muillekin yhteiskunnan eri osa-alueille, kuinka yhteistyöllä asiat hoidetaan. Onnittelut lienee paikallaan järjestelyissä mukana olleille ja tästä on hyvä jatkaa edelleen.

Terho Kaksinen

Rakennusneuvos,

kuntavaaliehdokas (kesk.)

Savonlinna

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka