Lukijalta: Soten suunta on keskustan uhkailun tulos

Jarkko Wuorisen mielestä (Itä-Savo 3.5.) Suomen hallituksen yksimielisyydestä Savonlinnan sote-suuntautumisessa todistaa se, ettei esittelevä ministeri Kiuru jättänyt päätökseen eriävää mielipidettä. Wuorinen on asiassa väärässä, monellakin tavalla.

Ensinnäkin, jos esittelevän ministerin esitys tulee päätökseksi, ei hän tietenkään voi jättää siihen eriävää mielipidettä.

Toisaalta esitys syntyi vain sen vuoksi, että keskusta uhkasi muuten hallituskriisillä eli hallituksen hajoamisella. Päätös Savonlinnan sote-suunnasta Etelä-Savoon syntyi siis keskustan julkisuudessakin olleesta vaatimuksesta.

Keskusta uhkasi vastaavalla tavalla hallituksen hajottamisella viime viikon kehysriihessäkin. Riihenkin päätökset ovat ”yksimielisiä” eikä niihin jätetä eriäviä mielipiteitä.

Savonlinnalle lupaamansa OKL-kompensaatiot keskusta jätti hoitamatta, mutta ne hoitanut ja Pohjois-Savon suuntautumista ansiokkaasti hoitaneen pääministeri Rinteen keskusta erotti uhkauksillaan. Toivottavasti Savonlinna ei joudu enempää kärsimään keskustan uhkailuista.

Anja Backman

Kuntavaaliehdokas (sd.)

Savonlinna

Kommentoi