Lukijalta | Kulttuurikaupunki tekee kulttuuritekoja

Savonlinna on mukana kisaamassa Euroopan kulttuuripääkaupungin tittelistä. Pyrkimys on hyvä ja mahdollinen valinta toisi tullessaan moniakin hyötyjä kaupungille. Itsekin olen seurannut kisan edistymistä mielenkiinnolla, vaikka en Savonlinnassa asukaan. Juureni kuitenkin ovat sieltä, samoin kesäasuntoni sijaitsee alueella. Toivon Savonlinnalle menestystä kisassa, mutta pahoin pelkään, että joku muu kaupunki tulee valituksi.

Savonlinnan ehdoton vetonaula jo nyt, mutta varsinkin tulevaisuudessa on alueen norppakanta, joka on ainutlaatuinen maailmassa. Norppien elämää on siis syytä vaalia ja niiden elinolosuhteita parantaa.

Kulttuurikaupunki tekee kulttuuritekoja. Näin ei Savonlinnassa välttämättä ole tapahtunut, kun kaupunginjohtaja on asettunut vastustamaan verkkokalastuskieltoa, jolla koetetaan turvata vastasyntyneiden kuuttien ensimmäiset kuukaudet Saimaassa. Hän perustelee vastustustaan muun muassa sillä, että alueella vierailevat lomalaiset haluavat olla mukana opastetuilla verkkokalastusmatkoilla. Tämä kuulostaa suorastaan huvittavalta ja paljastaa kaupunginjohtajan hyvin kapean perspektiivin hänen asettaessaan pienen ryhmän taloudelliset edut norppien suojelun edelle.

Kulttuuripääkaupungin valinta tapahtuu kesäkuun alussa. Ennen sitä kaupunginjohtajan olisi syytä muuttaa kantaansa, jonka valintaraati on jo varmasti noteerannut.

Asko Luukkainen

Toivon Savonlinnalle menestystä kisassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka