Lukijalta: Toisistamme välittäminen on ilmaista

Korona tuli kertomaan elämäntapamme välttämättömästä muutoksesta. Entiseen ei ole paluuta. Talouskasvu ei voi enää jatkua, sen tilalle on luotava uudenlaista kasvua, inhimillisyyden, toisistamme ja luonnosta välittämisen kasvua.

Kaupungistumisemme myötä olemme menettäneet kyvyn kohdata toisemme. Korona ei kuitenkaan estä meitä tapaamasta toisiamme ulkona ja siellä, missä me nyt saamme liikkua.

Hyvä mieli tulee pienistä asioista. Itse esimerkiksi vilkutan kaikille autoilijoille, jotka päästävät minut tien yli. Suoristan kasaan menneen maton kauppaan mennessä, kerään roskia maasta ja alan vain puhumaan ihmisten kanssa.

Niinhän me ennenkin teimme, vaihdoimme sanan silloin, sanan tällöin naapureiden kanssa. Toisistamme välittäminen on lisäksi täysin ilmaista. Hyvän mielen kasvulle on tarvetta ja näin voisimme hiljalleen lakata syömästä mielenterveyttä kohottavia lääkkeitä.

Emme voi vielä tietää miten yhteiskuntamme rakentuu koronan jälkeen, tai jos se keskuutemme jää, miten sen kanssa opimme elämään. Toivottavasti korona kuitenkin avaa silmämme näkemään kaiken sen kauneuden, mikä ympärillämme on.

Birgitta Wulf

Kerava

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka