Lukijalta: Vastauksia Petri Lajuselle

Petri Lajunen kirjoittaa tärkeästä asiasta. Valitettavasti hänelle on kuitenkin muodostunut virheellinen kuva siitä, mistä paikalliopaskampanjassa on kyse.

Kampanjan idea perustuu Savonlinnassa kesinä 2011–2013 talkoovoimin toteutettuun Anna mie autan -hyvän mielen kampanjaan, jossa vapaaehtoisia koulutettiin auttamaan matkailijoita jakamalla seudusta paikallistietoa ja -tarinoita.

Tuolloin vapaaehtoiset jalkautuivat kaupungille Anna mie autan -paidoissa, ja kampanja sai paljon positiivista julkisuutta ja palautetta.

Tämän kesän kampanjassa oli tarkoitus järjestää nuorille kesäkuussa kaksi päivää koulutusta, jonka aikana osallistujat olisivat saaneet tietoa Savonlinnan seudun paikalliskulttuurista, historiasta ja luonnosta sekä vapaaehtoistyön tekemisestä. Heinäkuussa olisi koulutuksen jatkoksi harjoiteltu matkailijoiden kohtaamista toimimalla joitakin tunteja vapaaehtoisena auttajana, osallistujan oman halun, kiinnostuksen ja lähtökohtien mukaan.

Vapaaehtoisena toimiminen olisi tässä yhteydessä tarkoittanut esimerkiksi Savonlinna-tiedon jakamista matkailijoille ja suunnan näyttämistä eksyneille. Tämä tekeminen olisi suunniteltu yhdessä, ja paikalla olisi ollut koko ajan ohjaaja.

Hankkeemme tarkoituksena on kehittää paikkakunnalle uutta nuorten omaehtoista toimintaa, tarjota mielekästä tekemistä ja tukea osallistumista yhteisöön.

Koska tämä kyseessä oleva kampanja on herättänyt näin paljon hämmennystä ja ristiriitaisia mielipiteitä, mietimme nyt, onko sitä lainkaan mielekästä toteuttaa. Toivomme löytävämme jonkin mukavan tavan saada vapaaehtoiset nuoret osaksi Savonlinnan matkailukesää.

Toivotamme nuoret tervetulleiksi muihin taiteen ja tekemisen työpajoihin saamaan uusia kokemuksia ja elämyksiä, oppimaan uutta, tutustumaan uusiin ihmisiin ja luomaan verkostoja.

Hanna-Riikka Karjalainen

Rehtori

Ulla Peräkorpi

Projektipäällikkö

Savonlinnan kesäyliopisto

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka