Lukijalta: Työttömyysturvan heikentäminen ei ole oikein

On järkyttävää ja nöyryyttävää, että oli hallituskoalitio mikä tahansa, työllisyysasteen nousuun 1. keino on viranomaisehdotuksena työttömyysturvaan kajoaminen.

Tämä on hyvin näköalatonta talouspolitiikkaa ja johtaa entistä eriarvoisempaan yhteiskuntarakenteeseen.

Työttömyysturvaan ansiosidonnaisen muodossa ei ole järkeä tehdä lisää heikennyksiä, porrastettu ansiosidonnaisen ajanjakson kesto jo tehtiin edellisellä hallituskaudella. Nyt tällä hallituskaudella eläkeputken poisto ja porrastus. Sillä ei työllisyyttä nosteta, vaan kasvatetaan sosiaalietuuksien tarvetta ja valtion kulurakenne lisääntyy entisestään perustoimeentulon tarpeen kasvun muodossa!

Ansiosidonnaiseen kajoaminen antaa kuvan työttömien laiskuudesta, tukiviidakon etuuksien kikkailusta ja suorastaan työn vastaanottamisen välttelystä.

Näin ei ole, vaan juuri ne keski- ja matalapalkka-alojen työntekijät ovat työtä vailla koronapandemian, yritysten saneerauksen, yritysten lopettamisen ja kuten nyt viimeksi Kemissä tuotantolaitosten sulkemisien sekä valtion omina toimina mahdollistaen mm. yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen toimintojen keskittämisen seurauksena.

Olisiko nyt viimein kohdennettava toimenpiteet oikeasti työllisyyttä edistäviin toimenpiteisiin edellä esitetyille työttömille, suorittavassa portaassa oleville, joka pitävät panoksellaan Suomea pystyssä.

Nyt talousviisaat ja erityisneuvonantajat sekä yrityksien johtoportaiden edustajat voisivat kovatuloisen palkkansa eteen hakea eri työllistämisen malleja ja keksiä sen viisasten kiven, kuinka luodaan uusia yrityksiä ja kuinka tuetaan voimassaolevia yrityksiä, etenkin pk-yritysten toimintaa.

Tehostetaan ja tuetaan työtekijätarpeen mukaista koulutusta, jotta ihmiset saisivat työtä ja toimeentuloa ja yritykset täsmäkoulutettuja työntekijöitä.

Työttömien kyykyttämisen sijaan ja tehden työttömistä yhteiskunnan hylkijöitä, alle köyhyysrajan etuuksien leikkauksin!

Erja Linnamurto

62-vuotias, työtön eläkeputki oikeutettu

Työllisyyspalveluiden asiantuntija

Ex-kuntapäättäjä

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka