Lukijalta: Lehtos-aiheinen kirjoituskilpailu yläkoululaisille

Kirjailija Joel Lehtosen syntymästä on kulunut tänä vuonna 140 vuotta, ja yhtenä juhlavuoden tapahtumana Joel Lehtosen seura ry on julistanut aiheeseen liittyvän kirjoituskilpailun Savonlinnan yläkoulujen (luokat 7–9) oppilaille.

Vuodenvaihteen tietämillä lähetimme asianomaisille rehtoreille tiedotteen asiasta; lupasimme palkita koulujen parhaat kirjoitukset hyvin, ja rehtorit ottivatkin aloitteemme mielihyvin vastaan.

Kirjoituskilpailun käytännön järjestelyt Joel Lehtosen seura jätti koulujen huoleksi. Myös kirjoitusten otsikointi jätettiin koulujen vapaaseen harkintaan, ja Lehtosta, hänen merkitystään tai vaikkapa tuotantoaan annoimme luvan käsitellä hyvinkin vapaasti ja kirjoittajien ikärakenne huomioon ottaen. Pelkästään Lehtosen henkilöhistoriassa on runsaasti aineksia vaikka millaisiin näkökulmiin.

Kilpailun aikatauluttamisen ja koulun parhaan/parhaitten valinnan koulut tekevät itsenäisesti. Tarkoituksena on julkistaa kunkin opinahjon parhaat Lehtos-kirjoittajat kuluvan lukuvuoden loppuun mennessä, esimerkiksi koulun kevätjuhlassa, joten voittajien nimien pitäisi olla Joel Lehtosen seuralla muutamia päiviä sitä ennen.

Toivomme vain yhtä – korkeintaan kahta – voittajaa per koulu, ja palkinnoksi jokaisen koulun 1–2 parasta kirjoitusta saa kunnian ja maineen lisäksi Savonlinnan kaupungin kustantaman stipendin. Kirjoittajan suostumuksella ainakin yksi voittajakirjoituksista voidaan myös julkaista paikallisessa lehdessä.

Jari Rusanen

Joel Lehtosen seura ry

Savonlinna

Kommentoi