Lukijalta: Sateenkaari Savonlinnan ylle – Hiljaisuus ei riitä nyt, kun kyseessä ovat ihmisoikeudet!

Edellinen Pride-liputuksesta tehty aloite hylättiin kesäkuussa 2019 kaupunginjohtajan johtoryhmän päätöksellä. Kun tänä vuonna Savonlinnan Pride-tapahtuma järjestetään 28. päivä elokuuta Nuorten Pride-teemalla, on liputus myös tärkeä osa sitä.

Savonlinna pyrkii Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026, mutta seisooko kaupunkimme kuitenkaan aidosti tasa-arvoisuuden puolella? Hyvä, moderni ja elinvoimainen kaupunki ei ainoastaan suvaitse erilaisuutta, vaan juhlii sitä ja haluaa toivottaa jokaisen tervetulleeksi.

Liputuksella voidaan vaikuttaa varsinkin nuorten mielikuvaan Savonlinnasta. Liputtamatta jättäminen on toisaalta vahva viesti, eikä kulttuuripääkaupungiksi pyrkivän kaupungin pitäisi piilotella vähemmistöjään.

Nostamalla sateenkaarilipun salkoon, Savonlinna toimii esimerkkinä muille ja näyttää, että täällä jokainen saa olla oma itsensä. Esimerkiksi Forssa, Lahti ja Riihimäki ovat kaupunkeina päättäneet osallistua Pride-liputukseen, Helsinkiä unohtamatta.

Haluamme vedota kaupunginjohtajaan, että elokuussa Savonlinnan kaupunki liputtaa sateenkaaren väreissä vähemmistöjen puolesta. Hiljaisuus ei riitä nyt, kun kyseessä ovat ihmisoikeudet!

Savonlinnan Pride-työryhmä

Iida Rissanen

Saara Laukkanen

Susanna Koistinen

Kommentoi