Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Nyt toivomme Laineen osoittavan johtajuutta

Kaupunginhallitus päättää keskiviikkona, jatkaako se oikeusprosessia niitä kaupunginhallituksen jäseniä kohtaan, jotka kannattivat kaupunginjohtajan luottamuksen arviointia. Me tämän tekstin allekirjoittaneet toivomme, että tämä nolo prosessi vihellettäisiin nyt poikki ja keskitettäisiin voimat yhteisten asioiden edistämiseen.

Alkuperäisen kaupunginhallituksen jäsenten esityksen taustalla on monenlaista pettymystä ja harmistusta kaupunginjohtajaan – ja varmasti laajemminkin kokouskäytäntöihin –  liittyen.

Prosessin puutteiden vuoksi kaupunginhallitus kumosi lopulta päätöksensä, mutta osa kaupunginvaltuutettuja teki asiasta valtuustolle uuden esityksen, jossa ehdotettiin valiokunnan perustamista kaupunginjohtajan irtisanomiseksi. Perustellut syytökset eli liian pitkät ja asiattomat puheenvuorot ovat asioita, jotka ovat enemmänkin kaupunginhallituksen puheenjohtajan kuin kaupunginjohtajan vastuulla. Siksi niiden pohjalta oli helppo äänestää valiokunnan perustaminen nurin.

Silti luottamuksen arviointia alunperin esittäneillä oli oikeus esitykseensä. Kun menettelytapa sai vielä Kuntaliiton lakimiehen hyväksynnän, ei mielestämme kaupunginhallituksen jäseniltä voi eikä pidä vaatia sen enempää, tai muuten romutamme päättäjien mahdollisuuden tarttua heidän kokemiinsa ongelmiin ja häviämme enemmän kuin mitä on voitettavissa.

Jos alkuperäiset perusteet esitykselle olivat heikot, vähintään yhtä heikot ovat perustelut myös prosessin jatkolle. Kaupungin päättäjien, joilla on isoja haasteita ja ongelmia ratkottavanaan liittyen sosiaali- ja terveyspalveluiden turvaamiseen, laajakaistan rakentamiseen, rajanylityspaikan avaamiseen, koulutuspaikkojen varmistamiseen ja lukemattomiin muihin tehtäviin, pitäisi nyt yhteistuumin keskittyä niihin ja lopettaa tämä irvikuva savonlinnalaisesta päätöksenteosta.

Me allekirjoittaneet äänestimme valtuustoissa kaupunginjohtaja Janne Laineen luottamuksen puolesta. Nyt vakavasti toivomme, että kaupunginjohtaja osoittaisi sitä johtajuutta, jonka puutteesta osa valtuutetuista ja alunperin osa kaupunginhallituksen jäsenistä häntä syytti. Nyt pitäisi viheltää kaupunginhallituksen kokouksessa pilliin ja pysäyttää tämä vastenmielinen ajojahti, jonka takia alamme olla kaupunkina jo yleinen naurunaihe.

Käärikää kaupunginhallituksen puheenjohtajan kanssa hihat ja ryhtykää toimiin päätöksenteon hengen parantamiseksi. Palataan yhteistuumin tekemään töitä Savonlinnan puolesta, sillä sen se ansaitsee.

Heli Järvinen

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu (vihr.)

Chieko Okabe-Silvasti

kaupunginvaltuutettu ja kuntavaaliehdokas (vihr.)