Lukijalta: Olemme tekemisissä suuren luokan kulttuuriskandaalin kanssa —  Kaupungilta ei löydy rahaa kansalliskirjailijan lapsuudenkodin korjaukseen

Vaihtoehdot ovat Vuohimäen päärakennuksen halpamyynti tai sen säilyttäminen kaupungin omistuksessa. Jälkimmäinen vaihtoehto on parempi.

Kansalliskirjailija ja koko seutukuntamme merkittävin kulttuurihahmo kautta aikain, Joel Lehtonen, vietti lapsuutensa Säämingin Vuohimäessä, papin leski Augusta Walleniuksen kodissa Pihlajaniemellä. Rouva oli ottanut silloin kolmevuotiaan huutolais-Joelin hoitoonsa ja elätettäväkseen. Pari vuotta Joelin Walleniukselle tulemisen jälkeen maatilalle rakennettiin arkkitehti Albert Petreliuksen suunnittelema kaksikerroksinen päärakennus. Sitä Savonlinnan kaupunki nyt siis tarjouspohjalta kaupittelee, yhdessä viereisen leirintäalueen osien kanssa. Kauppahintaa Vuohimäelle ei ole määritelty, mutta silti tätä kulttuurikohdetta ei ole saatu myydyksi. Tarjouksista yksi – lieneekö ainoa? – on päässyt vakavaan käsittelyyn, mutta todettu liian alhaiseksi. Siinä, että valtakunnallisestikin merkittävää rakennusta ei pidä myydä ihan halvalla, Savonlinnan kaupunki on tietenkin oikeassa. Kansalliskirjailijan kaunis lapsuudenkoti ansaitsee ihan muuta.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Itä-Savon sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 6 vk 3,50 €/vk

Digitilauksen sisältö

  • Ita-Savo.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Esaimaa.fi-, Kouvolansanomat.fi-, Kymensanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi