Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

S-market tuo Laitaatsiltaan entistä enemmän palveluja – 12 tuhannen myyntiartikkelin moderni päivittäiskauppa palvelee monipuolisella valikoimallaan niin lähialueiden asukkaita kuin matkailijoitakin

Tuttu ABC Savonlinnan liikenneaseman kiinteistö Laitaatsillassa valtatie 14:n varrella remontoitiin avaran valoisaksi S-marketiksi. Eteläsavolainen Kotileipomo Siiskonen avasi tiloihin leipomotuotteiden lisäksi lounasta sekä take away -annoksia tarjoavan kahvilamyymälän. Entisestä kokonaisuudesta karsiutui pois ainoastaan liikenneaseman ravintola.

Mainos | – Olen innoissani kaikesta täällä!, marketpäällikkö Anne-Mari Salmenpää sanoo tyytyväisenä katsellen ympärilleen uutuutta hohtavassa Osuuskauppa Suur-Savon S-market Laitaatsillassa.

– Laitaatsillan palvelut vain laajenevat.

Reilun 1 200 myymäläneliön erikoisuus on korkea katto ja ikkunoista sisään tulviva luonnonvalo, jotka avartavat myymälämiljöötä entisestään. Kiinteistön sijainti valtatien välittömässä läheisyydessä ja tien toisella puolella siintävä Katiskalahti tuovat paikalle omaleimaisuutta – ja kesällä erityisesti matkailijoita.

– Meiltä saa kaiken tarvittavan kerralla. ABC jatkaa kylmäasemana, ja samassa kiinteistössä oleva apteekki sekä uusi Siiskosen kahvilamyymälä Sillanpiippu tukevat palvelukokonaisuutta. Jo entuudestaan tutut Sähkö Saimaa sekä alakerrassa sijaitseva Ammattivaruste jatkavat myös entisillä paikoillaan. Asiointi on helppoa ja nopeaa.

Lounaan voi napata mukaan tai nauttia paikan päällä. Viihtyisässä järvimaisemamiljöössä on tilaa hengähtää.

Kotileipomo Siiskosen väki oli jo jonkin aikaa etsinyt sopivaa paikkaa uudelle kahvilamyymälälle. Uusi S-market Laitaatsilta oli oivallinen tilaisuus toiminnan laajentamiseen.

Sillanpiipun saama vastaanotto on ylittänyt Siiskosen odotukset. Laaja valikoima kotileipomotuotteita täydentyy arkisin lämpimällä lounaalla salaatteineen.

– Moni asiakas on kertonut olevansa innoissaan siitä, että olemme tulleet juuri Savonlinnaan. Selvästi tämänkaltaiselle kahvila- ja lounaspaikalle on ollut täällä tarvetta. Saimme tehtyä Sillanpiipusta viihtyisän tilan, jossa tarjoillaan leipomomme perinteisiä tuotteita, kertoo Kotileipomo Siiskosen toimitusjohtaja Anttu Rautio.

Kahvilamyymälään on tehty jo avajaisten jälkeen lisää asiakaspaikkoja Sillanpiipun herkuista nauttiville.

Liikenneaseman palvelut karavaanareille säilyvät entisellään. ABC:n viisi matkaparkkipaikkaa tarjoavat matkaajille edullisesti sähköä sekä septipalvelut yön yli majoittumiseen.

– Myös kaasun myynti jatkuu entisellään, Anne-Mari kertoo.

Kevään edetessä lasten suosima leikkipaikka täyttyy jälleen iloisesta touhusta.

Anne-Mari odottaa kevään etenemistä ja tulevaa kesää. Omien sanojensa mukaan huikeat palvelut odottavat lomakauden reissaajia. Myös kasvava sähköautokanta on huomioitu palvelutarjonnassa.

– Sähköautojen latauspisteet ovat jo suunnitteilla.

Ainutlaatuinen tilaisuus rakentaa uutta

Anne-Mari siirtyi S-market Mertalasta luotsaamaan uutta Laitaatsillan S-marketia. Hän on ollut alusta asti seuraamassa uuden myymälän rakentumista. Osittain entisen liikenneaseman henkilökunnasta muodostuva S-market Laitaatsillan työyhteisö pääsi tutustumaan uusiin tiloihin ja hyllyttämään myyntiartikkeleja vasta muutamia viikkoja ennen avajaisia, kun rakennusmiehet olivat poistuneet paikalta. Avajaishumun hälvennettyä koko S-marketin henkilökunta on yhtä hymyä. Uuden myymälän arkea otetaan vastaan yhdessä.

– Uskon, että meidän loistava fiiliksemme näkyy myös ulospäin, asiakkaillemme.

Marketpäällikön kädenjälki näkyy tuotevalikoiman hienosäädössä. Tavoitteena hänellä on palvella kattavasti lähialueen asiakkaita. Esimerkiksi lemmikkieläinten ruokia ei tarvitse lähteä kauempaa hakemaan.

Anne-Mari arvostaa paikallista osaamista ja kertoo, että juuri oman alueen erikoisuudet kiinnostavat myös matkailijoita.

– Paikalliset tuotteet ovat meillä hyvin esillä. Saimaan Marjalle on omat hyllynsä samoin kuin paikallisen leipomon tuotteille, ja juomaosastolla pienpanimoiden tarjontaan on satsattu. Varsinkin kesällä lähellä tuotetut kasvikset ja juurekset tulevat olemaan tärkeä osa valikoimaamme, hän luettelee.

Osuuskauppa Suur-Savon S-marketien ryhmäpäällikkö Sami Marttinen on myös silminnähden tyytyväinen, sillä uudistuksen eteen on tehty kovasti töitä. Sami kiitteleekin kaikkia projektissa mukana olleita, ja hän on hyvillään asiakkaiden positiivisesta palautteesta.

– Siiskosen kahvion saaminen mukaan täydentää hyvin alueen palvelutarjontaa. On hienoa päästä kehittämään Laitaatsillan aluetta yhdessä henkilökunnan ja paikallisten yritysten kanssa.