Mainos: Saimaa Travel

Luvassa kaikkien aikojen kotimaan risteilykesä! Saimaa tarjoilee nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille - Koe jännittävä sulutus tai suuntaa leppoisasti laivan aurinkokannella maisemista nautiskellen vaikka Savonlinnaan

Hyppää M/S Carelian kyytiin seilaamaan Saimaata, tutustu lukuisiin päiväristeilyvaihtoehtoihin tai yhdistä omatoimiseen kesäseikkailuusi reittimatka vaikka Puumalaan. Näkemistä ja kokemista riittää kaiken ikäisille. Voit myös yllättää ystäväsi ja viettää ikimuistoiset kesäjuhlat Saimaan aalloilla vuokraamalla laivan kabinetin omalle seurueellesi.

Mainos | Miltä kuulostaa häikäisevä auringon kimmellys ja miellyttävä tuulenvire kasvoilla, ohi lipuvia Saimaan rantoja ihaillen?

Vaihtoehtoja retkipäivän viettoon Saimaan aalloilla on nyt tarjolla enemmän kuin koskaan aiemmin. Saimaa Travelin M/S Carelia seilaa tänä kesänä Saimaalla Viipuriin suuntautuneiden risteilyjen sijaan. Juhannuksen jälkeen käynnistyvä risteilykausi tuo mukavan tuulahduksen Saimaata kaikkien saataville. Tilavan laivan kannella on mahdollista matkustaa useaan kohteeseen, riippuen omasta kiinnostuksesta ja käytettävissä olevasta ajasta. Valittavana on päiväristeilyjä, bussi-laiva-yhdistelmämatkoja, hotellipaketteja sekä myös reittimatkoja esimerkiksi osaksi kesäistä pyöräseikkailua.

Kotisatamastaan Lappeenrannasta liikennöivä M/S Carelia kuljettaa turvallisesti Savonlinnaan, Puumalaan tai käy kääntymässä Venäjä rajalla Nuijamaalla.

– Laivassa on kaksi sisäkantta ja reilusti tilaa myös ulkokansilla. Turvavälien pitämistä helpotta se, että myymme vain noin puolet sallitusta reilun parin sadan hengen paikkamäärästä, kertoo Saimaa Travelin yrittäjä, Kirsti Laine.

M/S Carelialla riittää kokoa myös kesäsateen yllättäessä. Sisätiloista löytyy myös esimerkiksi kymmenen hengen kabinetti, jonka voi vuokrata yksityiskäyttöön. Laivan kaksi ravintolaa pitävät huolen, että ruoka- ja juomapuoli ovat kunnossa. Alakerran ruokaravintolaan on mahdollista ostaa etukäteen buffetruokailu.

– Auringosta pääsee nauttimaan laivan aurinkokansilla, joissa riittää tilaa kaikille, Laine lupaa.

– Päiväristeilyt iltapäivälähdöillä ovat loistava vaihtoehto esimerkiksi ystäväporukan yhteiseen kesäillan viettoon. Porukka pysyy mukavasti kasassa, Kirsti Laine vinkkaa.

Jokaiselle sopiva vaihtoehto

Laineen mukaan risteily tarjoaa mukavaa vaihtelua kaikenikäisille. Laivan tasainen kyyti sopii iäkkäämmillekin, eikä pahoinvoinnista ole järviristeilyllä pelkoa. Maisemat vaihtuvat hiekkarannasta kalliorantaan, sekä aavaan Saimaan selkään.

– Lyhyelläkin risteilyllä saa upeiden maisemien myötä mukavan elämyksen ja hyvän mielen!

Saimaa Travel tarjoaa monipuolisen kattauksen laivamatkoja jokaiseen makuun. Esimerkiksi Saimaan kanava sulkuineen on jännittävä kokemus ikään katsomatta. Laivamatkaan Puumalaan tai Savonlinnaan on yhdistettävissä bussikyyti jompaankumpaan suuntaan.

– Järjestämme myös mielenkiintoisia opastuksia. Esimerkiksi kanavaristeilyyn on mahdollista yhdistää historiaopastus Nuijamaalla. Rajavyöhykkeen lähellä sijaitsevalta Sormuskiveltä lähdettiin aikanaan talvisotaan. Lappeenrannassa risteilyn yhteyteen on tarjolla linnoituksen historiakierros, Laine jatkaa, – Kannattaa kysyä siis tarkemmin erilaisia ohjelmallisia risteilyvaihtoehtojamme.

– Lappeenrannan symboli, Villimieskin, saattaa joskus yllättää risteilyvieraat, Laine vihjaisee.

Puumala

Päiväristeily: ehdit piipahtaa Puumalan putiikeissa. Aikaa Puumalassa 1,5 tuntia. Keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin.

Päiväristeily laiva/bussi -yhdistelmä, suunta valittava. Bussimatka kestoltaan 1,5 tuntia. Laivamatka n. 4,5 h. Aikaa Puumalassa parisen tuntia, lauantaisin.

Reittimatka Puumala-Lappeenranta tai Puumala – Savonlinna-välillä.

Savonlinna

Päiväristeily: laiva/bussi, suunta valittavissa. Laivamatka Savonlinna-Lappeenranta kesto 9 tuntia, Bussimatka 2 tuntia.

Reittimatka Lappeenranta-Savonlinna, Savonlinnasta pääsee myös reittimatkalle Puumalaan.

Savonlinnaan myös on mahdollista jäädä yöksi. Risteily + hotelli -paketti on saatavilla valinnan mukaan niin että paluumatka on bussilla.

Saimaan kanava - Koe jännittävä sulutus!

Risteily Lappeenrannasta Saimaan kanavalle ja Venäjän rajalle, Nuijamaalle, kaikkiaan kolmen sulun läpi. Valittavana tiistaisin päiväristeily tai torstaisin iltaristeily. Kesto n. 5,5 tuntia.

Myös reittimatkamahdollisuus Lappeenranta-Nuijamaa.

Tutustu tästä kesän M/S Carelian risteilyvaihtoehtoihin

Varaa risteily verkkokaupasta tai kysy lisää vaihtoehtoja esimerkiksi Savonlinnan hotelli + risteilypaketista:

puh. 05 5410 100, ma-pe klo 9-15

saimaatravel(at)saimaatravel.fi