Mainos: Teollisuusliitto

TES-tarinoita elävästä Suomesta

Työehtosopimuksella eli TESsillä on suuri merkitys jokaisen elämään. TESsit takaavat paremmat työehdot, paremman toimeentulon ja turvan. Teollisuusliitolla on neuvotteluissa iso rooli. Jari Kairajärvi ja moni muu liittolainen tietää miksi.

Mainos | Sisälogistiikan tiiminvetäjänä toimivalle Jari Kairajärvelle Teollisuusliitto merkitsee paljon: tukea ja turvaa, heikomman osapuolen oikeuksien pitämistä, solidaarisuutta, välittämistä ja voimaa.

”Liitto antaa selkänojan, johon voi nojata sekä vastavoiman rahan valtaa vastaan. Liitto antaa äänen myös sille hiljaiselle kaverille siellä tehtaan nurkassa. Pääluottamusmiehenä voin tarjota muille sitä samaa selkänojaa ja olkapäätä, jota saan itsekin Teollisuusliitolta.”

”Nykyisellä työpaikallani asiat sujuvat hyvin, mutta aiemmissa paikoissa ei ole aina ollut niin. Jos olisin tiennyt liitoista aiemmin, olisin välttynyt monilta ongelmilta.”

”Jos yritämme kukin pärjätä omillamme ja annamme työnantajan päättää asiat puolestamme, ei siitä mitään tule. Järjestäytymisasteen ylläpito on elintärkeää koko ammattiyhdistysliikkeen ja sitä kautta koko työväen oikeuksien kannalta.”

”TES tarkoittaa minulle työsuhteen vähimmäisehtoja, ennustettavuutta ja vakautta, oikeudenmukaisuutta ja yhdessä sopimista, ei sanelua. Olen omaan TESsiini tyytyväinen ja pystyn elämään sen kanssa paremmin kuin ilman sitä”, Jari summaa.

Jarin tavoin me muutkin uskomme, että saman pöydän ääressä luodaan huominen, joka sopii meille kaikille.

TES vaikuttaa koko elämään

Autokorikorjaaja Aleksi Mastosalolle Teollisuusliiton jäsenyys on iloinen itsestäänselvyys. Pääluottamusmiehenä liittolaisuus on tuonut tekemiseen isomman vaihteen.

”Työehtosopimus on kova juttu. Sen avulla turvaamme kaikkien työehdot ja oikeudet ja tuomme tasa-arvoa työelämään. Liiton voimalla myös hiljaisimmat saavat hyvät työehdot ja mahdollisuuden vaikuttaa”, Aleksi tuumii.

Liitossa asiat ovat paremmin

Puuseppä-artesaani Justine Bitka arvostaa työehtosopimusta, koska ilman sitä moni asia olisi huonommin. Paremman työelämän nimissä pääluottamusmies haluaa myös ”Tehdä Eväitä Seuraaville”.

”Ilman liittoa ja TESsiä olisimme kuin heikoilla jäillä. Liiton kautta asiat ovat paremmin. Saamme sieltä turvaa ja yhteisvoimaa. Liitto on merkittävä apu kaikille. Työelämää parannetaan pienin askelin, kun pidetään huolta työntekijöiden eduista ja oikeuksista.”

Ai, elämää ilman TESsiä?

Pakkaaja-asentajaoperaattori Väinö Achrén luottaa ammattiliiton joukkovoimaan ja yhteistyöhön. Teollisuusliitto on tuonut elämään turvaa ja vakautta sekä koulutusta ja kollegoja.

”Mieti, mitä elämä olisi ilman TESsiä? Ilman liittoa olisimme heikommassa asemassa. Voi olla vaikeaa lähteä sopimaan itsenäisesti kaikista niistä asioista, joista työehtosopimuksissa yhdessä sovitaan”, Väinö sanoo.

Liity jo tänään!

Teollisuusliitto tekee jatkossakin työehtosopimukset jäsentensä parhaaksi kaikilla sopimusaloillansa. Sinä Teet Elämäsi Sopparin, kun me olemme sopimassa sitä. Lue lisää: suntessi.fi.