Mainos: Itä-Savo

Aamun Itä-Savo kuuluu Riitalle

Itä-Savo on projektikoordinaattori Riitta Kärkkäiselle yhtä tärkeä aamueväs kuin kahvi, puuro tai leipäpala. Sen takia hän on aamuisin se, joka nappaa lehden ennen muita ja lukee tärkeimmät uutiset tuoreeltaan.

Riitta Kärkkäinen on perheessä se, joka käy aamuisin ensimmäisenä hakemassa lehden ovelta. Timo Seppäläinen

Perhe joskus naljailee, että aloitan Itä-Savon lukemisen takaperin sarjakuvien takia. Itse asiassa se ei ole syynä. Se vaan on tullut tavaksi.

Näin kertoo Itä-Savon lukutottumuksistaan savonlinnalainen kulttuurin moniosaaja Riitta Kärkkäinen. Hän toimii projektikoordinaattorina Savonlinnan seudun Kolomosen vapaaehtoistoimintaa ja hyvinvointia luotsaavassa KultRinki -hankkeessa.

Itä-Savo on Riitta Kärkkäiselle sen verran tärkeä aamueväs, että hän on perheessä se, joka käy aamuisin ensimmäisenä hakemassa lehden ovelta. Vasta sen jälkeen, kun Riitta on aamun lehden lukenut, muut perheenjäsenet saavat Itä-Savon käsiinsä.

-Se on minun etuoikeuteni aamiaispöydässä, nauraa Kärkkäinen.

Hän saattaa rytmittää päivittäistä lehdenlukua myös niin, että aamulla hän lukee tärkeimmät uutiset ja palaa illalla Itä-Savon sivuille uudelleen. Myös viikonlopun henkilökuvat ja sisutusjutut herättävät lukemaan Itä-Savoa uudelleen.

Hän sanoo, että aamun Itä-Savon luku on juurtunut myös kodista jo pois lentäneisiin omiin poikiin.

-Vaikka he asuvat jo toisaalla, paikallisen lehden lukeminen on osa heidän lukurutiineitaan. He seuraavat Savonlinnan seudun uutisia Itä-Savon verkkolehden kautta, Riitta Kärkkäinen kertoo.

Paikallinen sanomalehti asemoi lukijan omaan seutukuntaan ja ympäristöön

Paikallinen sanomalehti on kuulunut Kärkkäisten aamiaispöytään siinä kuin kahvi, puuro tai leipäpala. Kärkkäiselle Itä-Savo tuli tutuksi 17 vuotta sitten, kun perhe muutti Savonlinnaan.

-Kodin perintönä olen oppinut, että sanomalehti kuuluu minulla jokaiseen päivään. Kun tulimme 17 vuotta sitten Savonlinnaan Mikkelistä, oli luonnollista, että mikkeliläinen Länsi-Savo vaihtui saman tein savonlinnalaiseen Itä-Savoon.

Riitta Kärkkäinen sanoo, että paikallisen sanomalehden kautta pystyy asemoimaan itsensä siihen seutukuntaan ja ympäristöön, missä asuu. Paikallisen sanomalehden seuraaminen liittyy Kärkkäisen mukaan myös siihen työhön, jota hän Savonlinnassa tekee.

-Hyvät mediasuhteet sekä asioiden ja tapahtuminen seuraaminen ovat omassa työssäni tärkeitä. Lehden kautta pääsee sisälle paikallisesta maailmasta, Riitta Kärkkäinen perustelee.

Itä-Savo paperilla ja diginä

• Painettu Itä-Savo ilmestyy 28.5.2018 lähtien maanantaista lauantaihin. Tilaajanamme saat jatkossakin mielenkiintoista luettavaa seitsemänä päivänä viikossa. Painetun lehden viikonloppulukemisto ilmestyy kesäkuusta alkaen lauantaisin. Sunnuntaisin uusimmat uutiset löytyvät lehden verkkopalvelusta ita-savo.fi, kuten kaikkina muinakin päivinä.

• Kaikkiin paperilehden tilauksiimme kuuluvat myös Itä-Savon digitaaliset palvelut. Tilaajana käytössäsi ovat nyt myös Etelä-Saimaan, Kouvolan Sanomien, Kymen Sanomien ja Länsi-Savon digisisällöt.

• Mikäli et ole vielä aktivoinut digitilaustasi, voit tutustua digitaalisiin palveluihimme osoitteessa ita-savo.fi/tutustu ja aktivoida digitilauksen käyttöösi.