Älä heitä valkosipulin kukkavarsia pois – maku yllättää ja sopii moniin ruokiin, katso reseptit 2.6.2022 6:00
Suomalaista varhaisperunaa löytyy jo kaupoista, myös mansikkaa ja vadelmaa ehtii viikonlopun juhlapöytään 31.5.2022 9:08
Keittiömestari Gustav Eriksson hyödyntää isoäitinsä oppeja – katso reseptit saaristolaisherkkujen grillaukseen 26.5.2022 6:00 | Päivitetty 26.5.2022 11:38
Täällä valmistetaan Suomen suosituinta valmisruokaa – maksalaatikkoa maistetaan Sahalahden tehtaalla kerran tunnissa 19.5.2022 6:00
Kylmä sää hidastuttaa kevätkylvöjä – perunasato todennäköisesti myöhästyy, mutta mansikoita saadaan lakkiaisviikonlopuksi 17.5.2022 8:40 | Päivitetty 17.5.2022 10:25
Mitä juhlissa voi tarjota, kun allergioita on paljon perunasta leivinjauheeseen? Katso leivontavinkit 12.5.2022 6:00
Kätevä arjen helpottaja vai petollinen suolapommi? Huomioi valmisruokahyllyllä ainakin nämä asiat 5.5.2022 6:00
Eikö lapsesi syö kasviksia mielellään? Asiantuntija neuvoo, kuinka tilanteeseen saadaan muutos 1.5.2022 18:00 | Päivitetty 1.5.2022 18:27
Kirsi Hyytiäinen onnistui nappaamaan siivun Sveitsin suklaamarkkinoista – nyt hän tekee samaa Suomessa 18.4.2022 12:00
Huippukokit Henri Alén ja Tommi Tuominen kehittävät perinneruoista kulinaristisia herkkuja – nappaa talteen juvalaisen Raija Kaartisen alkuperäinen läskisoosiresepti 17.4.2022 5:00 | Päivitetty 17.4.2022 14:08
Huippukokki Simo Pasanen rakasti ruisleipää, mutta keliakian puhjettua piti keksiä uusi suosikki – "Halusin, että leipä pitää kylläisenä kuin aamupuuro" 16.4.2022 16:00
Belgia määräsi suljettavaksi salmonellan lähteeksi epäillyn Kinder-suklaatehtaan 8.4.2022 17:16 | Päivitetty 8.4.2022 17:45
Katariina Hakaniemen kolumni | Tilaamani ruokalaatikko resepteineen saapui – ja sisälsi erikoisen näköistä kasvisproteiinia, josta en ollut koskaan kuullutkaan 31.3.2022 6:00 Onko perinteinen kauppareissu pian yhä harvemman arkea? Reseptit ja tarvikkeet sisältävät valmiit paketit kasvattavat nyt suosiotaan 31.3.2022 6:00
Onko perinteinen kauppareissu pian yhä harvemman arkea? Reseptit ja tarvikkeet sisältävät valmiit paketit kasvattavat nyt suosiotaan 31.3.2022 6:00
Savonlinnalainen professori Anna-Liisa Elorinne on kestävän ruokavalion puolestapuhuja – Elorinne hoitaa kotitaloustieteen professuuria Joensuussa etänä: "En harkinnutkaan muuttavani Savonlinnasta pois" 8.3.2022 4:30
Ukrainan lohturuoka on borssikeitto, ja sitä tarjoamalla voit näyttää tukesi – Tässä resepti isolle porukalle 6.3.2022 13:06
Kotitaloustunnilla unohtui pullasta hiiva, paras laskiaispullaresepti on opittu äidiltä – lukijoilla riittää muistoja laskiaispullista 24.2.2022 6:00 Lukijat valitsivat parhaan laskiaispullatäytteen selvin voittolukemin – tämän talven hittiresepti rommirusina ei vielä ollut kärkikahinoissa 24.2.2022 6:00
Lukijat valitsivat parhaan laskiaispullatäytteen selvin voittolukemin – tämän talven hittiresepti rommirusina ei vielä ollut kärkikahinoissa 24.2.2022 6:00
Marjastus, kalastus ja sienestys on meille arkea, mutta kokki Jyrki Tsutsunen tietää, ettei näin ole kaikkialla – "Jos asetun vaikka tänne tulevan saksalaisen turistin saappaisiin, niin eihän hän voi käsittää, miten tuollainen on mahdollista" 20.2.2022 12:00
Makujen matkassa -sarja | Tomi Nieminen, 31, vaihtoi pappisvalan kahviin – nyt hän tekee työtä, johon ei kone pysty: "Kahvinmaistaja on kuin mittari" 17.2.2022 6:00
Aino Heikkosen kolumni | Kasvissyöjä joutuu toistuvasti vastaamaan ruoan ulkonäköä koskevaan kysymykseen, vaikka lihakaan ei tule eläimestä makkaran muotoisena 6.2.2022 7:00
Osa nuorista kokkaa ja leipoo sujuvasti, osa harjoittelee kuorimaan perunoita – "Kaikkia käytännön taitoja tarvitaan tulevaisuudessa", sanoo 13-vuotias Elmeri Saarela 3.2.2022 6:00
Lihapullat maistuvat, mutta muikku ei – Kala on vaikein rasti, kun kouluruuan kotimaisuusaste koetetaan saada lähelle sataa prosenttia Rantasalmella 1.2.2022 17:25
Suolan haitalliset vaikutukset terveydelle ovat kaikkien tiedossa, silti syömme sitä joka päivä liikaa – mikä vähentämisessä on niin vaikeaa? 30.1.2022 7:00
"Itse tehty jauhelihakeitto on noin puolet edullisempi kuin valmis keitto" – lue asiantuntijan ja lukijoiden vinkit edulliseen ja terveelliseen ruokavalioon 27.1.2022 6:00 | Päivitetty 27.1.2022 9:23
"Jos kahvia keittää liikaa ja sitä heittää viemäriin, sekin on hävikkiä" – kodin ruokahävikkiä olisi helppo vähentää muutamalla keinolla 27.1.2022 6:00
Maistuisiko luukeitto, verimakkara tai munuaismuhennos? Sata vuotta sitten suomalaiset hakivat jo noutoruokaa ja söivät yksinkertaisemmin ja tuhdimmin kuin nyt 20.1.2022 6:00
Heidi Seppälä halusi irti oravanpyörästä ja työllisti itsensä leivän leipomisella – Lampuriksi ryhtymistäkään ei ole tarvinnut katua: "Minulla on ehkä vähemmän rahaa, mutta enemmän aikaa tehdä, mitä haluan" 8.1.2022 14:03
Keittoruokia on helppo tehdä edullisista raaka-aineista – nämä herkulliset keitot syntyvät noin viidellä eurolla, katso reseptit 6.1.2022 6:00
Espanjan viininviljelijät käyvät sopeutumistaistelua lämmön noustessa – alkoholipitoisuuden nousu ei ole etu 4.1.2022 14:24
Kun Katrina Rajakannaksen käsi vaurioitui leikkauksessa, hän alkoi nykertää hedelmäkoristeita kuntoutuksena – Upeita leivonnaisia loihtivan mikkeliläisnaisen taidot punnitaan pian tv-ruudussa Koko Suomi leipoo -kisassa 2.1.2022 10:00
Espanjassa ahdetaan suu täyteen rypäleitä, Boliviassa piilotetaan kakkuun kolikko – vuoden vaihtumiseen liittyy hauskoja ruokaperinteitä 30.12.2021 6:00 Kokoa uudenvuoden juhlalautanen rennolla otteella – pähkinäleipä ja bataatti-avokadokiekot hemmottelevat makunystyröitä, nappaa reseptit tästä 30.12.2021 6:00
Kokoa uudenvuoden juhlalautanen rennolla otteella – pähkinäleipä ja bataatti-avokadokiekot hemmottelevat makunystyröitä, nappaa reseptit tästä 30.12.2021 6:00
Kokoa uudenvuoden juhlalautanen rennolla otteella – pähkinäleipä ja bataatti-avokadokiekot hemmottelevat makunystyröitä, nappaa reseptit tästä 30.12.2021 6:00 Espanjassa ahdetaan suu täyteen rypäleitä, Boliviassa piilotetaan kakkuun kolikko – vuoden vaihtumiseen liittyy hauskoja ruokaperinteitä 30.12.2021 6:00
Espanjassa ahdetaan suu täyteen rypäleitä, Boliviassa piilotetaan kakkuun kolikko – vuoden vaihtumiseen liittyy hauskoja ruokaperinteitä 30.12.2021 6:00
Hyödynnä jouluruokien tähteet: tee karamellipossua, pannaria ja pitsaa – nappaa reseptit tästä 23.12.2021 6:00
Perinteisistä piparkakuista syntyy uusia leivonnaisia, katso reseptit 16.12.2021 6:00 | Päivitetty 16.12.2021 10:16
Jouluherkku vedetään myynnistä – sisältää yli sallitun määrän kasvinsuojeluainetta, katso kuva 14.12.2021 16:33
Ruokatunti-sarja | Piispa Mari Leppäsen perheessä ruokahetket erottavat arjen ja juhlan – "Ruoka on myös rakkautta ja vieraanvaraisuutta", katso tästä reseptit 9.12.2021 6:00
Maa-artisokkakeittoa, lohta ja mustikkakukkoa – tutuista raaka-aineista syntyy juhlava menu itsenäisyyspäiväksi, katso reseptit 2.12.2021 6:00
Revon puutarhalle tunnustusta taidokkaasta puutarhatuotannosta – Parikkalan Vuoden yritys on viljellyt vihanneksia paikkakuntalaisten iloksi jo lähes neljä vuosikymmentä 25.11.2021 10:30
Ruotsissa pannaan pöytä koreaksi ja tarjotaan sen seitsemää sorttia – "Suomalaiset ovat olleet vaatimattomampia ruokailijoita, mutta tilanne on muuttumassa", sanoo Elna Nykänen Andersson 18.11.2021 6:00
Savonlinnan torilla maisteltiin 40 sentin protestisoppaa, ja ruuasta oltiin valmiita maksamaan tuottajille isompi siivu – "Kauppa vie kaiken eikä viljelijälle jää mitään“ 17.11.2021 15:40 | Päivitetty 17.11.2021 18:45
Perunanviljelijä Matti Karhu ihmettelee Maajussille morsian -ohjelman poikimaa nettikirjoittelua – "Ihmiset, jotka eivät ole koskaan asuneet maaseudulla, ovat arvostelemassa, mitä maaseudulla tapahtuu" 9.11.2021 11:50
Ensin piti voittaa parhaan viinin palkinto, vasta sitten kotimainen juoma alkoi kelvata – "Kun he kuulivat, että lasissa on suomalaista, puolet jätti ottamatta" 7.11.2021 20:00
Hans Välimäki ja 11 muuta ruokagurua julistivat periaatteet pohjoismaiselle keittiölle vuonna 2005 – himottuja Michelin-tähtiä alkoi ropista suomalaisiinkin ravintoloihin 6.11.2021 19:00
"Jos voittaisin lotossa, perustaisin sinkkujen kaupan" – kuvataiteilija, valokuvaaja Johannes Wilenius ei omista jääkaappia eikä pelkää epätavanomaisia yhdistelmiä lautasella 4.11.2021 6:00 | Päivitetty 4.11.2021 14:48
Valamossa tehdään hapankaalia talkoilla ja ikiaikaisella ohjeella – 2 800 kiloa kaalia päätyy kunniapaikalle ravintolan salaattipöytään ja herkkujen raaka-aineeksi 31.10.2021 15:00
Keittiömestari Sami Tallberg on poiminut marjoja newyorkilaisella kattoterassilla ja vienyt suomalaista villiruokaa 21 maahan – "Luonto tuli minuun ja antauduin" 14.10.2021 6:00