Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Vaalikone: Vain neljä vaalikoneeseen vastannutta Sulkavan ehdokasta varautuisi saaristokunta-statuksen menettämiseen - Sulkava menettänee saaristokunnan aseman, kun silta korvaa lossin

20.03.201716:05
5
  • Sulkava menettää todennäköisesti saaristokunta-asemansa, kun Vekaransalmeen rakennettava silta korvaa lossin. Kuntavaaliehdokkailla on asiasta monenlaisia ajatuksia. Kuva: Soila Puurtinen

Sulkava menettää todennäköisesti saaristokunta-asemansa, kun Vekaransalmeen rakennettava silta korvaa lossin. Näin arvioi saaristoasiain neuvottelukunnan pääsihteeri Jorma Leppänen maa- ja metsätalousministeriöistä. Arvio perustuu voimassa olevaan lainsäädäntöön sekä vakiintuneeseen käytäntöön.

Sulkava saa nyt saaristokuntana valtionosuuksiinsa saaristolisää 1,1 miljoonaa euroa vuodessa.

Poliitikkojen päätettävissä toki on, muutetaanko lakia tai käytäntöä, mutta Leppäsen tiedossa ei ole vireillä olevia muutoksia, joiden perusteella Sulkava voisi sillan valmistumisen jälkeen säilyä saaristokuntana.
Sillan rakentaminen alkaa ensi vuonna, ja se valmistuu vuoteen 2020 mennessä. Sillan maksaa valtio.

Itä-Savon vaalikoneeseen vastanneista Sulkavan kuntavaaliehdokkaista vain neljä on sitä mieltä, että Sulkavan pitäisi jotenkin varautua saaristokuntastatuksen menettämiseen. 

Tähän kysymykseen vastasi yhteensä 25 ehdokasta eli 62,5 prosenttia kaikista Sulkavan ehdokkaista. Ehdokkaita on yhteensä 40.

Neljätoista ehdokasta uskoo kunnan pärjäävän, kun suurin menoerä, sosiaali- ja terveysmenot  siirtyvät kunnalta maakunnalle.

Seitsemän vastaajaa ei usko sillan vievän kunnalta saaristokunta-asemaa.

Vaalikone löytyy täältä. Suoraan Sulkavan kysymyksiin pääset täältä.

 

Jutun kuva vaihdettu kello 16.37

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tässä tilanteessa tulisi säätää laki, jolla estetään hulvaton varallisuuden tuhlaus ja velkaantuminen perusteettomiin investoihin Sulkavan ja Enonkosken osalta ennen liittymistään Savonlinnaan. Muistan sitä tuhlausta Kerimäen ja Punkaharjun osalta ennen kuin liittyi Savonlinnaan.

Lähettänyt käyttäjä Tosiasioista pi... (kirjautumaton)
Saaristokunta-asema päättyy saaristolain mukaisesti sillan valmistuttua. Voisiko Sulkava olla eri asemassa kuin siltansa saaneet ja entisiksi saaristokunniksi muuttuneet Hirvensalmi, Rääkkylä, Maksamaa ja Vehmersalmi (nykyisin jo Kuopioon liitetty). Valtio maksaa sillan rakennusaikaiset kustannukset noin 18 milj. euroa ja lopettaa saaristokuntalisän maksamisen Sulkavalle säästäen tällä tavalla n. 1,1 milj. euroa/v. Valtio tavallaan maksattaa sillan vähittäismaksulla Sulkavan kunnalla alle 20 vuodessa. Olisi kai luottamushenkilöiden ja virkamiesjohdonkin varauduttava tulovajeen kattamiseen. Haluavatko muutamat ehdokkaatkin tietoisesti harhauttaa uskomaan, että menetyksiä rahoituksessa ei tulisi?

Lähettänyt käyttäjä rehellistäkö? (kirjautumaton)
Vaalikone on sinällään vitsi. Eihän niistä vastauksista koskaan joudu tilille. Katsot vaan missä liikkuu yleinen mielipide ja vastaat senmukaan ja olet useimman tietokoneen näytöllä ja ääniä tulee.

Lisää uusi kommentti