Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Ylioppilaskirjoitukset alkavat huomenna — matematiikan kokeessa osattava laskea myös ilman laskinta

11.02.201608:22
2
  • Ylioppilaskirjoitukset alkavat äidinkielen tekstitaidon kokeella. Kuva: Markku Tissarinen

Ylioppilaskirjoitukset alkavat perjantaina äidinkielen tekstitaidon kokeella. Ensi viikolla vuorossa ovat kuullunymmärtämiskokeet.
Tänä vuonna kaikki koevastaukset kirjoitetaan vielä käsin, mutta ensi syksynä osa aineista suoritetaan jo sähköisesti.

Abiturienttien koulunpäättäjäiset eli penkkarit pidetään ensi viikon torstaina ja lukion toisen vuosikurssin opiskelijoiden vanhojentanssit perjantaina.
Savonlinnan lyseon lukion Punkaharjun toimipisteessä yo-kirjoitukset ja penkkarit pidetään viimeistä kertaa, sillä lukio lakkautetaan tänä keväänä.

Savonlinnan lyseon lukiossa ylioppilaskirjoituksiin osallistuu tänä keväänä noin 140 oppilasta. 

— Tänä vuonna uutta on se, että matematiikan kokeen alkuosa tehdään ilman laskinta. Oppilaat saavat laskimen käyttöönsä vasta kokeen alkuosan palautettuaan. Ilman laskinta tehtävä osio on lisätty, kun on huomattu, etteivät oppilaat osaa enää laskea juuri mitään ilman laskinta, lyseon lukion rehtori Ismo Falck kertoo.

Savonlinnan Taidelukiossa kirjoituksiin osallistuu tänä keväänä noin sata oppilasta. Abiturientteja on 84.
Rehtori Reima Härkösen mukaan tämän kevään erikoisuus on Taidelukiossa se, että yhteiskuntaoppi on suosituin reaaliaine.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Huulipyöreä (kirjautumaton)
Loistava uudistus! Lapset eivät osaa laskea ilman laskinta on korutonta kertomaa. Mutta varmaan totta. Omalle jälkikasvulle olen puhumasta päästyäni paasannut oman pään tärkeyttä. Suuruusluokka vastaukseen on pähkäiltävä päässä ja sen jälkeen laskin käteen. Usein ovat sanoneet, että kun laskin antoi tuloksen. Vaikka vastaus on tuhansissa, eikä sadoistatuhansista, kuten LASKIN väittää. Onnittelut kokeen uudistajille! Maalaisjärkeä tarvitaan, vielä.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut