Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Yle: Savonlinna varautuu terroritekojen varalta, torille 1500-kiloisia esteitä suojaamaan iskulta

04.06.201711:46
54
  • tori, savonlinna

    Savonlinnan kaupunki aikoo asettaa asettaa esteitä terroriteoille torin läheisyyteen. Kuva: Antti Varonen

Savonlinnan kaupunki asettaa esteitä torin läheisyyteen, jotta autolla tai rekalla ei pääsisi ajamaan torille hallitsemattomasti, Yle uutiset kertoo.

Savonlinna laittaa kesäkuussa torinsa laidalle esteiksi raskaita puistonpenkkejä ja betoniesteitä. Esteet ovat huomattavasti suurempia kuin esimerkiksi betoniporsaat, jotka Kapasen mielestä ovat tarkoitukseen liian heppoisia.

– Betoniesteet painavat vähintään noin 1 500 kiloa, Savonlinnan vs. kunnossapitopäällikkö Hannu Kapanen kertoo Ylelle.

Kapasen mukaan esteet tehdään torille ja sen läheisyyteen, koska tori on kesäisin Savonlinnan ehdoton keskus.

Muut eteläsavolaiset kaupungit eivät Ylen jutun mukaan innostu terrorismiesteistä. Mikkelin kaupunki ei ole miettinyt esteiden asettamista torin ja kävelykadun ympäristöön eivätkä esteet saa kannatusta Pieksämäelläkään.

Joensuun kaupunki Pohjois-Karjalassa aikoo rajata ajoneuvojen pääsemistä kävelykadulle ja uudelle torille.

Imatran kaupunki rajoittaa pääsyä kävelykadulleen. Etelä-Karjalassa sijaitseva Imatra alkoi pohtia keskustan turvallisuutta viime joulukuussa tehdyn kolmoissurman jälkeen.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Matkailuvaltti (kirjautumaton)
hyödyntää Salpa-linjan panssariestekiviä tähän tarkoituksen? 3-rivinen kivieste torilla kertoisi osaltaan myös maamme historiaa ja puolustustahtoa niin turisteille kuin mahdollisena varoituksena terroritekoja suunnittelevalle.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
4. kesäkuu 2017 - 12:52 kommentoineelle: Kyllä, aina kannattaa varautua, mutta sinunkin täytyy nyt muistaa, että osaltasi lisäät vaan herkkien ihmisten paniikintunnetta kirjoituksillasi. Esimerkiksi tuo oopperajuhla ei ole mikään sellainen tapahtuma, joka vetämällä vetää jotakin terroristia paikalle. Euroopassa kun on vuosittain sadoittain huomattavasti paljon isompia tilaisuuksia, joihin terroristien on paljon parempi iskeä kuin johonkin kahden ja puolen tuhannen ihmisen tapahtumaan.

Lähettänyt käyttäjä Yks vaan (kirjautumaton)
Ehkä yksi naurettavimmista keksinmöistä taas. Vaikka esteen paino olisi 1500kg voi sitä päin halutessaan ajaa esim. Sorakuorma päällä kuorma autolla. Tori on niin pieni alue että tuon kokoinen este ei pysäytä isompaa autoa ennen virtaa. Kyllä kannattaisi kaupungin taas laittaa rahaa johonkin muuhun ja turvata esim. pienten koululaisten tietä paikallisilta kaahareilta. Tällä kyseisellä kapasella on se kanta että nopeusvalvonta ei kaupungille kuulu, päinvastoin väylät tehdään niin että niillä voi ajella piittaamatta nopeudesta. Eipä kiinnosta omat kansalaiset vaan oopperajuhlien kerma, mutta ehkä syynä onkin oma lehmä ojassa?

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut