Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Yhteistyösopimuksen valmisteluryhmän puheenjohtaja Markku Tervahauta Kuopiosta: Järvi-Suomen sairaalan perustamiselle olisi perusteita

17.06.201706:30
3
  • Markku Tervahauta muistuttaa, että selvityksen tarkoituksena on nimenomaan tutkia, millä mallilla Itä- ja Keski-Suomen erikoissairaanhoitoa kannattaa kehittää. Kuva: Kuopion kaupunki.

Itä-Suomen ja Keski-Suomen maakuntien yhteistyösopimuksen valmistelutyöryhmän puheenjohtaja, Kuopion kaupungin palvelualuejohtaja Markku Tervahauta sanoo, että neljän maakunnan yhteisen yliopistollisen sairaalan mahdollisuudet kannattaa selvittää.

— Sellaisen perustamiseen on vahvoja perusteita. Se saattaisi tuoda  synergiaetuja sisällön, tuottavuuden, opetuksen, kehittämisen ja tiedonhallinnan näkökulmista.

— Toisaalta uusi organisaatio toisi pystytysvaiheessa kustannuksia. Päätöksenteko- ja ohjausjärjestelmä pitäisi rakentaa niin, että se tukisi synergiaetujen saavuttamista, Tervahauta sanoo.

Tervahaudan johtama työryhmä esittää tehtäväksi selvitystä, joka koskee erikoissairaanhoidon laajan yhteistyön mahdollisuuksia ja edellytyksiä. Selvityksen lopputuloksena Järvi-Suomeen saattaa syntyä jopa neljän maakunnan yhteinen yliopistollinen sairaala. 

Tervahauta muistuttaa, että selvitys tehdään nimenomaan sen selville saamiseksi, millainen organisaatio on tarkoituksenmukaisin.

— Se on positiivista, että tällä asialla ei ole mitään pakkoa. Tämä on syntynyt vapaaehtoisena aikeena ja alueen yhteisenä tahtotilana.

Yhteistyöalueeseen kuuluvat maakunnat tekevät joka tapauksessa tiivistä yhteistyötä jo sote-lain perusteella. Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon  ja Keski-Suomen muodostama alue on yksi lakiesitykseen kirjatuista yhteistyöalueista.

Tervahauta sanoo, että erikoissairaanhoidollista osaamista tarvitaan kaikissa itäsuomalaisissa kaupungeissa.

Lue myös: 

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut