Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Virvelit, onki- ja perhovavat ahkerassa käytössä Haapasalmen rannalla

19.05.201716:00
2
  • koululaista kalastaa Puistokadun rannassa ,

    Reilusti yli sata lasta tutustui kalastuksen saloihin perjantaina Savonlinnassa. Perhovavan heittämiseen tutustutti Jousi Saarenkylä. Kuva: Timo Seppäläinen

Reilusti yli 100 oppilasta heitti virveliä, onki mato-ongella, vispasi perhoa ja tutustui perhonsidontaan perjantaina Savonlinnassa. Eri-ikäiset oppilasryhmät vierailivat vuorotellen toimintarasteilla Haapasalmen rannassa.
Valtakunnallisen kalastuspäivän järjestivät 12. kerran Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö vapaa-ajankalastajapiireineen sekä seuroineen, joita edustivat Savonlinnan seudun Urheilukalastajat ja Savonlinnan seudun Perhokalastajat.
Jousi Saarenkylä Savonlinnan seudun Perhokalastajista ja Kalevi Sallinen Savonlinnan seudun Urheilukalastajista kehuivat, miten nopeasti lapset oppivat oikean heittotekniikan.
Saarenkylä arvioi, että yksi kokonainen iltapäivä olisi tehnyt monista nuorista kykeneviä heittämään omatoimisesti perhovapaa.
Sallisen mukaan virvelinheitto opittiin 3— 4 koeheiton jälkeen.
— Tärkeintä on opettaa oikea heittotekniikka ja muistuttaa, että nuori kalastaja ottaa turvallisuuden huomioon. Muuten uistin on pian kiinni kaverin hatussa.
Nuoret innostuvat kalastuksesta helposti, kunhan vanhemmat antavat harrastukseen tilaisuuden ja omat kalastusvehkeet, halvimmillaan onkivavan.
— Innostuksen viimeistelee se, että kalaa alkaa nousta järvestä, tietää Kalevi Sallinen.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hyvä noin, saako mennä sitten ominpäin onkimaan mato-ongella Haapasalmeen siltojen väliin ? Kuvahan ei ihan siltä paikalta näytä mutta jos ei niin miksei, ainakin matkailijat. Joku tarjoamaan siihen aidon puuvavan ja tuoreet madot.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut