Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Vihreiden varapuheenjohtajistoon valittu Veli Liikanen puolustaa koulutusta ja nuorisotyötä

18.06.201721:00
6
  • 20170618, Tampere
Vihreiden puoluekokous Tampereella
3. varaapuheenjohtaja Veli Liikanen
Jarno Kuusinen / All Over Press

    Vihreiden uudeksi varapuheenjohtajaksi valittu Veli Liikanen uskoo, että hänen sunnuntaina pitämällään linjapuheella oli merkitystä tuloksen kannalta. — Sain puheesta paljon positiivista palautetta salissa.

Mikkeliläinen kaupunginvaltuutettu Veli Liikanen valittiin sunnuntaina vihreiden puoluekokouksessa puolueen varapuheenjohtajaksi.
— Olen todella onnellinen ja ylpeä. Tämä on hieno tulos, eikä se olisi onnistunut ilman monia tukena olevia ihmisiä ympäri Suomea, Liikanen kommentoi vaalituloksen selvittyä.
Vihreiden varapuheenjohtajiksi nimettiin Liikasen ohella myös kalajokelainen kansanedustaja Hanna Halmeenpää ja helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Maria Ohisalo, joka sai varapuheenjohtajavaalissa eniten ääniä.
Varapuheenjohtajien paikoista kilpaili kaikkiaan viisi ehdokasta.

Liikanen on 38-vuotias nuorisotutkija, joka työskentelee tutkijana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä hän tutkii vammaisten nuorten osallisuutta liikuntaharrastuksissa.
 Liikasen mukaan hallituksen leikkauspolitiikka uhkaa syrjäyttää heikoimmassa asemassa olevat nuoret ja koulutusleikkaukset vaikuttavat koko sukupolven työuriin. Liikanen haluaa varapuheenjohtajana puolustaa koulutusta ja nuorisotyötä.
— Hallitusohjelmassa tavoitellaan yhteiskunnallisen luottamuksen kasvattamista. Nyt tilanne on se, että kansalaiset eivät luota hallitukseen, eivätkä hallituspuolueet luota toisiinsa, Liikanen sanoo tiedotteessa.

Viimeisten neljän vuoden aikana Liikanen on edustanut Kaakkois-Suomea vihreiden puoluehallituksessa. Mikkelissä hän on toiminut paitsi kaupunginvaltuutettuna, myös kaupunginhallituksen jäsenenä ja maakuntavaltuutettuna.
— Varapuheenjohtajana tavoitteenani on tukea vihreitä verkostoja niin, että eri kunnissa vaikuttavat vihreät saavat tukea toistensa osaamisesta. Varapuheenjohtajuuteni vahvistaa tietenkin myös Kaakkois-Suomen näkyvyyttä ja vaikutusmahdollisuuksia valtakunnan politiikassa.
Lauantaina vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Touko Aalto. Liikanen on tyytyväinen vihreiden puheenjohtajiston uuteen kokoonpanoon, vaikka hän itse toivoi puheenjohtajaksi Emma Karia.
— Puheenjohtajisto on hieno, taitavista ihmisistä koostuva tiimi, joka näyttää, että olemme koko maan puolue ja vedämme yhtä köyttä, Liikanen sanoo.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Vihreiden puheenjohtaja Aalto julisti linjapuheessaan lopettavansa maakuntia kahteentoista, siis lakkauttaisi mm. Etelä-Savon maakunnan. Sanoutuuko Veli Liikanen irti maakunnan romuttamisesta ja alueiden keskittämisestä? Tuskin kantti riittää.

Lähettänyt käyttäjä Sanompahan näin (kirjautumaton)
Todella älytöntä rahan tuhlausta, kun eri puolueet repivät köydestä eri suuntaan, eikä yhteistä linjaa ole. Paras ratkaisu olisi antaa vähintään kahdeksi vuodeksi Saulille tai Teuvolle täydet diktaattorin valtuudet niin lähtisi asiat liikkumaan edes johonkin suuntaan ja pysähtyisi turhasta vatuloinnista maksaminen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
" Kokouksessa esitettiin myös että Suomen puolustusvoimien "selkärankaa", eli reserviläisten määrää... " Mitä....Onko Vihreiden joukkoon ilmestynyt armeijan käyneitä ? Minä en tunne yhtään vihertävää, joka olisi käynyt "miesten koulun " elikkä armeijan, joka puolustaa konkreettisesti tätä maata, jos tarve vaatii. Kun tuossa tekstissä lukee, että " Vihreät saavat tukea toistensa osaamisesta", niin mistä osaamisesta on kysymys ? Politiikkaa en ole nähnyt heidän harjoittaneen, mitä nyt joskus Ville Niinistö yritti.

Lähettänyt käyttäjä Sissi (kirjautumaton)
Vihreät olivat edellisessä hallituksessa leikkaamassa koulutuksesta, joten voihan sitä nyt oppositiossa vaatia ja arvostella mitä tahansa kunhan vain suosio on taattu. Touko Aalto vaati Jussi Halla-aholta kuten presidenttikin tehokasta katumusta, jotta olisi hallituskelpoinen, mutta miten pitkään tai miten kenenkin on tehokkaasti kaduttava, että "rikos" on suoritettu. Suurin huoli näillä vihreillä tuntuu olevan kiristykset turvapaikkapolitiikkaan, mutta huolta ei tunnu olevan valtavasta työttömyydestä tai niistä ihmisistä, jotka seisovat leipäjonoissa ja joissa on lisääntyvässä määrin eläkeläisiä ja lapsiperheitä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Harjoittikohan väistyvä puheejohtaja "tehokasta katumista" hurjasta ylinopeusesta, autoverotta ajamisesta ja vieraan maan kansalaisen auton pitämisesta Eduskunnan parkkihallissa ilmeisesti ilman korvausta. Rahaa "jaettiin" myös erilaisissa kokouksissa pitkin maapalloa ja se sanottiin olevan "sijoitus tulevaisuuteen" ja meillä seurauksena "leipäjonot" ja köyhyys.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut