Maanantai, 24. heinäkuu 2017
(Kristiina,) Tiina, Kirsti, Kirsi

Vihjepalkkio romujen levittäjän löytämiseksi - kaikkiaan harvinainen tapaus Suomessa

04.03.201609:00
6
  • Romuansaan on autoilija törmännyt muun muassa tällä kohtaa valtatie 6:lla.

Kesälahden ja Kiteen Tolosenmäen väliselle valtatie 6:lle tai Puhoksesta Villalaan vievälle kantatielle on levitelty romuja jo kahden vuoden ajan. Viimeisin tapaus on viikon takainen.

Teille on aseltu pimeän aikaan muun muassa auton pakoputken ja akseliston osia sekä akkuja. 
Poliisi on yrittänyt päästä tekijän tai tekijöiden jäljille. Nyt ratkaisuun johtavasta vihjeestä on luvassa palkkio. Sen maksaa vakuutusyhtiö. 

Palkkio on rikosselvittelyissä suhteellisen harvinainen käytäntö.
—  Harvinaiseksi voi Kiteen tapahtumatkin lukea, sanoo keskusrikospoliisin Itä-Suomen yksikössä asian kanssa painiva rikoskomisario Jarkko Timonen.

Tähän mennessä poliisilla on tutkinnassa 35 tapausvyyhtiin liittyvää tekoa, mutta romujen levityksiä on voinut olla tätäkin enemmän.
Poliisi on kuulustellut ja puhuttanut henkilöitä, mutta läpimurtoa ei ole vielä tullut.

 —  Vihjeitä on tullut hyvin, niitä tutkitaan ja lisää myös kaivataan, Timonen sanoo.

Poliisi on erittäin huolissaan liikenneturvallisuudesta Kiteellä. Valtatie on vilkasliikenteinen ja jos satasen rajoitusalueella törmää esimerkiksi tiellä olevaan akkuun, voivat seuraukset olla tuhoisat.

—  Autoista on rikkoutunut öljypohjia, tieltä suistumisia ei varsinaisesti ole tapahtunut, ei onneksi myöskään kolareita, ja henkilövahingoilta on vältytty. Niiden vaara on kuitenkin ilmeinen, sanoo Timonen.

Tapaukset eivät näyttäisi ajallisesti noudattavan mitään säännöllisyyttä. Romuja oli viimeksi tiellä 25. helmikuuta, sitä ennen viikkoa aiemmin.
—  Välillä voi olla kuukausien tauko, välillä tapauksia tulee purskeena kahtena kolmena päivänä peräkkäin, Timonen kertoo.

 Tieliikennelaissa sanotaan, että jos huomaa tiellä esteen, pitäisi pyrkiä siirtämään se pois ja varoittamaan muita tielläliikkujia.

Vaurioiden, vaaratilanteiden tai onnettomuuksien välttämiseksi mahdolliset esteet tiellä tulee siirtää tien sivuun ja ilmoittaa asiasta hätäkeskukseen. Näin viranomaiset saavat tiedon ja pystyvät toimimaan.

Vihjeet Kiteen romuihin liittyen voi ilmoittaa puhelinnumeroon 050 4086252 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Seuraan mielenkiinnolla tapauksen kehittelyä ja jonkin käräjäoikeuden käsittelyä ihan siihen päätökseen asti. Tämä on Suomessa harvinaista toimeliaisuutta ja sellaisena ennakkotapaus.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tekoja on kerta noin 50 päivässä. Saattaa tekijä olla joku kauttakulkija, jolla on jotakin myös omaan liikenneturvallisuuteen liittyvää hampaankolossa. Kauttakulkijaan viittaa tapahtumisen harva ajoittuminen. Oisko joku, joka ei ole päässyt sellaiseen hommaan, mitä on itselleen suunnitellut, mutta kuitenkin ajokortillinen?

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä