Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Veisto Oy ratkaisi tilapulmat - tilauskirjat täynnä kuukausiksi

09.02.201616:35
1
  • Veisto Oy, Mäntyharju,

    Kansanedustaja Antti Häkkänen (kok.) pääsi laittamaan kotipitäjässään valot päälle teollisen investoinnin merkiksi yhdessä toimitusjohtaja Markku Raution kanssa. Hitsaamon rakentaminen alkoi viime keväänä, ja se on jo toiminnassa. Kuva: Vesa Vuorela

Sahakoneita valmistava mäntyharjulainen Veisto Oy onnistui oman hankkeensa ajoituksessa.
Toimitusjohtaja Markku Rautio sanoo, että laajennuksen tarve oli ollut olemassa pitkään. Uuden hitsaamon toteuttamiselle etsittiin oikeaa hetkeä rakentajien kiireiden ja oman porukan paneutumisen mukaan.
— Kun päätös tehtiin, tilauskanta ei ollut mikään loistava, mutta pian tuotantopaine lähti kasvamaan.
Veistolla on nyt tilauskirjoissaan tekemistä alkutalveen asti.
Tilat laajenivat noin 2 000 neliöllä. Hitsaamo siirtyi kokoonpanotilojen keskeltä uuteen rakennukseen, jolloin tilatarve molemmilla osastoilla helpotti.

Hitsaamoon tulee automatiikkaa, mutta se ei vähennä henkilökuntaa. Rautio kertoo, että jonkin verran aikaisempaa alihankintaa siirtyy oman valvonnan alle. Veistolla on noin 200 työntekijää.
Yhtiön HewSaw-sahankoneita on myyty yli 30 maahan.
Varatoimitusjohtaja Tuomas Halttunen kertoo, että uusimpana maana listaan liitetään kohta Valko-Venäjä. Lisäksi projekteja on tekeillä Ruotsiin, Viroon, Uruguayhin ja Yhdysvaltoihin.
— Ennen projekteja saattoi olla enemmän, mutta ne olivat pienempiä. Nykyään sahakonelinjat ovat yli satametrisiä kokonaisuuksia, jolloin tuotantotiloilta vaaditaan paljon.
Valmis kone on yksi osa toimitusta. Lisäksi merkittävän liiketoiminta-alueen muodostavat elinkaaripalvelut eli varaosien ja huollon myynti.

Asiakkuuksista Veisto kertoo sen verran, että projekteista kahdessa on kyse sahateollisuuden uusinvestoinneista, muuten korvaavista hankkeista. Puun näkymät rakennusmateriaalina vaikuttavat hyviltä, koska monissa maissa keskiluokka vaurastuu ja suosii puuta.
Kasvumahdollisuuksia yritys näkee kaikkialla, esimerkiksi eteläisen pallonpuoliskon nopeasti kasvavan männyn alueilla. Kotipesä on yhtä tärkeä.
— Jos asiakkaamme täällä pitkien matkojen ja kalliin tukin maassa ovat tyytyväisiä ja tuotteiltaan kilpailukykyisiä, se on parasta mainosta, toteaa Halttunen.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Parasta mitä Mäntyharju pitkästä aikaa saa kokea: Veiston uusi teollisuushalli vie paikallisten käsien tuotteita maailman ääriin ja vuosikymmenien tauon jälkeen mäntyharjulainen oma kansanedustaja Häkkänen toimii yhteisrintamassa avittajana.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä