Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Vauhti-Vaunu vaikeuksissa, konkurssi mahdollinen — yhtiö lupaa tarkempia tietoja tiistaina

11.09.201715:24
64
  • autokauppa, vauhti-vaunu, otavankatu,

    Vauhti-Vaunun kotipaikka on Mikkelissä. Toimintaa on neljällä paikkakunnalla. Kuva: Vesa Vuorela

Kaakon alueella on tulossa järjestelyitä autokaupassa. Perinteinen 70-vuotias Vauhti-Vaunu on vaikeuksissa, ja toiminnan tulevaisuus vaakalaudalla. Konkurssi on Länsi-Savon tietojen mukaan mahdollinen.


Vauhti-Vaunun markkinointinimellä autokauppaa harjoittava Saimaa Invest Oy toimii neljässä kaupungissa.
Toimitusjohtaja Petri Honkanen ei tässä vaiheessa halua kertoa tilanteesta tarkemmin. Yritys aikoo tiedottaa asiasta tiistaina iltapäivällä.
— Kommentit ja faktat annetaan huomenna iltapäivällä, sanoo Honkanen.


Muun muassa sosiaalisessa mediassa on arvuuteltu vilkkaasti toiminnan tulevaisuutta, koska muuttuva tilanne on ollut silmin nähtävä. Liikkeet ovat tyhjentyneet autoista, ja huoltoaikoja ei ole enää annettu tuleviksi viikoiksi.
Vauhti-Vaunulla on noin 80 työntekijää. Perheyrityksen kotipaikka on Mikkeli.
Liike on Ford-myyjä Mikkelissä, Savonlinnassa ja Kotkassa.
Opelia ja Subarua Vauhti-Vaunu on myynyt Mikkelissä, Lappeenrannassa, Savonlinnassa ja Kotkassa.


Vuosittain yhtiö on myynyt noin 2 600 henkilöautoa. Lisäksi Vauhti-Vaunu myy hyötyajoneuvoja.
Automyynnin ohella toimintaan kuuluvat huolto- ja varaosapalvelut. Toimipisteitä on vuosien aikana laajennettu ja saneerattu mittavasti maahantuojien toivomusten mukaisiksi. Yhtiön näkemyksenä on ollut se, että laaja toiminta takaisi volyymin ja palveluvoiman ja tasoittaisi paikkakuntakohtaisia eroja.

Edustetuissa merkeissä ja toimipisteissä on ollut vaihtuvuutta paikkakunnittain. Vauhti-Vaunun nimellä on aiemmin myyty esimerkiksi Kiaa ja Land-Roveria. Vielä viime vuosikymmenellä yritys toimi myös Varkaudessa ja Imatralla.
Noin kaksi vuotta sitten Mikkelissä Vauhti-Vaunun valikoimiin tulivat Opelit, kun Karikon Autotalon liiketoiminta loppui.

Viime tilinpäätöksen perusteella Saimaa Investin liikevaihto oli 34,6 miljoonaa euroa ja liikevoitto miinuksella 600 000 euroa. Liiketoiminta on tappiollista myös aiempina vuosina.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Riskibisneksiä (kirjautumaton)
Savonlinja menossa myös nurin? Emoyhtiö Vauhti-Vaunulla on Savonlinja joka kyntää raskaalla tappiolla ja suunta on karmea. Kaatuuko koko konserni lähivuosina, kun Onnibussia vastaan yrittävät kisata. Ei hyvältä näytä!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Sama logiikka, kuin rättikaupassa. Käydään koeajamassa (sovittamassa) paikallisessa liikkeessä, ja sen jälkeen kilpailutetaan koko maan liikkeet. Ja ne, joilla on pieni volyymi ja pienet katteet häviää armotta suurelle. Kohta on autokauppoja enää Helsingissä. Verkkokauppa jyrää, tälläkin alalla.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eihän tämä nyt kuitenkaan yllätyksenä tullut. Jo pitkän aikaa on ollut ongelmia varaosien saannissa. Kaupankäyntihalukkuus autokaupassa on ollut olematonta. Vaihtoautoa ei olisi otettu sisään, tai sitten se olisi pitänyt antaa ilmaisin. Se muuten on hassua että kun Vauhtivaunulta lähti Volvon edustus pois, niin kas kummaa, Volvon myynti piristyi paljon samantien. Mistäköhän sekin johtui?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Yleisesti ottaen, jos haluaa syventyä omiin ajatuksiinsa, rauhoittua, jopa meditoida, niin kannattaa valita paikaksi mikkeliläinen autokauppa. Saa olla kyllä ihan rauhassa. Ei tarvitse pelätä että myyjä yrittää kontaktiin...

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Savonlinnan pistettä ei missään nimessä kannata nyt lopettaa. Savonlinna sai kesällä niin paljon myönteistä julkisuutta ympäri maailmaa, että hyvin pian täällä myydään uusia autoja ja taloja kymmenintuhansin! Ensi kesänä viimeistään kaikilla on uusi auto. Tämä on aivan varma tieto.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut