Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Vanha ja kodikas Saima-talo saa kahvila-ravintolan kylkeen hotellin

18.06.201711:00
3
  • Saima-talon hotelli

    Johanna Taylor on innoissaan, sillä hotelli on ollut haaveissa jo kauan. Kuva: Tuija Pauhu

  • Saima-talon hotelli

    Saima-talon yläkerran hotellihuoneesta on hulppeat näkymät Linnankadun miljööseen. Kuva: Tuija Pauhu

Saima-talo Savonlinnan Linnankadulla astuu jälleen juhannuksen jälkeen uuteen aikaan. Kahvila-ravintola Saima on laajentanut toimintaansa myös hotelliksi: alakertaan ja yläkertaan on remontoitu yhteensä kuusi hotellihuonetta.
Tilat vapautuivat mainostoimistolta ja nukkemuseolta.
Yrittäjä Johanna Taylor on innoissaan. Hän ja miehensä David Taylor ovat pitkään haaveilleet omasta pienestä hotellista.
— Idea sai alkunsa, kun ajelimme yhdessä Pohjois-Englannin järviseudulla ja ihastelimme sikäläisiä B&B-matkailuyrityksiä. Toteutus tulee nyt hieman toisella järviseudulla, heläyttää paluumuuttaja.
Kuuden hotellihuoneen rinnalla avautuu myös lisää kahvila- ja ravintolatilaa, jota voi käyttää pieniin juhlatilaisuuksiin tai kokouksiin. Alakerran väliseiniä ei tarvinnut purkaa, vain avata lukitut ovet.
Johanna Taylor huomauttaa, että väliovien ansiosta pienet juhlat eivät häiriinny, vaikka kahvila palvelee samaan aikaan muitakin asiakkaita.
Saima-talo on kaupungin omistuksessa, ja remontin kustantaa yritys itse. Remontin vastaavana on urakoinut Johanna Taylorin isä Pekka Eskelinen.
Hotellipalvelut solahtavat helposti kahvila-ravintolan kylkeen, sillä Johanna ja David Taylorilla on kummallakin ennestään vankka kokemus hotellialalta Englannista ja Saksasta.
Johanna Taylor kouluttautui restonomiksi kotimaassa, ennen kuin lähti harjoittelemaan ulkomaille.
Pariskunta uskoo, että tulevat hotellivieraat ovat kesän sesonkiaikana turisteja ja sesongin ulkopuolella turistien lisäksi työmatkalaisia.
— Olavinlinnan läheisyys ja vanhan kaupungin miljöö varmasti houkuttavat. Saima-talo on vanha, kodikas ja persoonallinen. Kun se palvelee hotellina, useammalla ihmisellä on mahdollisuus nauttia talon hengestä.
Kaksi hotellihuonetta sijoittuu alakertaan talon toiseen päätyyn, loput neljä yläkertaan. Jokainen huoneista on erikokoinen, erimuotoinen ja saa myös omanlaisensa sisustuksen.
Varausjärjestelmä toimii netissä, ja ensimmäiset vieraat ovat jo ehtineet tehdä varauksensa.
Kahvila-ravintoja ja hotelli Saima on osa Eskelisten perheen perheyritystä, johon kuuluu myös leipomo-kahvila-konditoria Herkku-Pekka Savonlinnan keskustassa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä -seslonki- (kirjautumaton)
Todella hienoa että joku yrittää. Itse suosin tuollaisia pikku hotelleja, niissä on rauhaa levätä. Tavallisen reissaajan on vain helpompi löytää se iso ketjuhotelli baareineen ja mitääntekemättömine bonuksineen. Toivottavasti saatte sen yhden kuukauden sesongin aikana riittävästi tulosta sillä loput 11 kk on sitten sitä luppoaikaa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut