Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Valtuusto kävi käsiksi kaupunkistrategiaan — Liikenneyhteyksistä puhuivat melkein kaikki

19.06.201718:00
14
  • Lentoliikenteen säilyminen ja paikallisliikenteen koheneminen ja kaikki muut liikennemuodot siltä väliltä nousivat keskusteluun strategiaseminaarissa. Kuva: Timo Seppäläinen

Liikenneyhteyksien kohentaminen, ihmisten hyvinvointi, matkailun markkinointi, yritystoiminta, koulutus sekä kaupunkilaisten vaikutusmahdollisuudet ovat suosituimpia puheenaiheita, kun Savonlinnan kaupunki hioo strategiaansa vuosille 2018—2022.

Valtuusto päättää strategian lopullisesta sisällöstä syys—lokakuussa. Sitä ennen valtuustolla on toinen strategiaseminaari elokuun lopussa, ja strategialuonnos tulee myös kuntalaisten kommentoitavaksi.

Asiantuntijatyöryhmät esittelivät maanantaina kaupunginvaltuutetuille konkreettisia ideoitaan kaupungin kehittämiseksi.

Liikenneyhteyksien merkitystä korostivat lähes kaikki asiantuntijatyöryhmät riippumatta siitä, oliko työryhmän teemana teollisuus, yrittäjyys, matkailu, vanhukset vai nuoriso.

Liikenneyhteyksiin luetaan lentoliikenteen säilyminen, tiestön kunto, kilpailukykyinen raideliikenne sekä toimiva kaupungin sisäinen joukkoliikenne.

Virkamiestyössä kaupungin visioksi eli tulevaisuuden tavoitteeksi ehdotetaan, että Savonlinna olisi ”elinvoimainen, ihmisläheinen ja kansainvälinen Saimaan saaristokaupunki”. Osa valtuutetuista olisi valmis iskevämpäänkin ilmaisuun. Jotkut olisivat halunneet lisätä siihen lisää laatusanoja, kuten turvallisuuden.

Päättyvällä valtuustokaudella Savonlinna on ollut ”kansainvälisesti kiinnostava, kehittyvä ja luonnonläheinen Saimaan saaristokaupunki”.

 

 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Nämä ovat mainiota viihdettä: strategia, visio. Mikä lienee kaupungin missio? Kaikki kynnelle kykenevät luettelevat laatusanoja mitä mieleen juolahtaa. Jokainen voi arkipäivässään todeta ettei asioilla ole todellisuuden kanssa mitään tekoa sen jälkeen kun revohka on valmis ja kokoukset päättyneet.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Sanojen helinää, verorahoilla pelleilyä ja veronmaksajien kusettamista. Olikohan siinä strategia ja missio lyhykäisyydessään. Ahne Savonlinnalainen luottamus työ on aloitettu vauhdilla, äänestäjiä on mielistelty kevät talvesta neljän vuoden tarpeiden verran, nyt ei kun raha haisemaan

Käyttäjän Kimmo Käärmelahti kuva
Lähettänyt käyttäjä Kimmo Käärmelahti
Neljä kaupunginvaltuustoon ehdolle asettumatonta tai rannalle jäänyttä osaavat lyhyen lehtijutun perusteella todeta, että vanhaa tavaraa on tarjolla. Toisaalta on kai hyvä, että uusi strategia pohjautuu todellisiin vahvuuksiin, heikkouksiin, mahdollisuuksiin ja uhkiin. Uuttakin on varmaan kehitelty, mutta paljon hyvää pohjaa on saatu myös edellisestä strategiasta. Ja 14:ssa asiantuntijaryhmässä on ollut vain paikallisia eri alojen asiantuntijoita ilman kokouspalkkioita ja matkakorvauksia. Eikä yhtään ulkopuolista konsulttia.

Lähettänyt käyttäjä Juna on hyvä (kirjautumaton)
Olen ollut pessimistinen luonne jo kauan... mutta on pakko kehua nyt nykyisiä junia. Matkustin junalla helsinkiin 20vuoden tauon jälkeen kun hinnat laskivat. Suosittelen kaikille. En kaipaa lentoja enää!

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Toivottavasti uusi valtuusti ei käytä sanoa, kuten: Kasvu, laajentuminen, iso, suuri, laaja, nousu, lisätä, täydentää, lisääntyminen, lisäys yms yms. Mikään noista ei oikein sovi Savonlinnaan noin niin kuin positiivisessa mielessä. Olemme muuttotappioalue ja sitten, kun väki on vähentynyt n. 20% väkikato tasaantuu, mutta ei pysähdy. Alkakaa suunnitelemaan Savonlinnan kaupungin aluetta n. 20 000 asukkaalle (1980 41 053 asukasta ja 2014 36 048, vaikka siihen lasketaan Savonranta, Punkaharu ja Kerimäen asukkaat).ja Kerimäki, Punkaharju ja Savonrantaa n. 8 000 asukkaan mukaan. Näin kun toimitaan, niin ei ole ainakaan palveluille ylitarjontaa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Saaristokaupunki"-sanassa on positiivisuutta. Kaupunkia pitäisi kehittää huomioiden keskustaa ympäröivä maailman kaunein saaristo eli vanha Sääminki. Kaupungin valtuuston tulee tehdä päätöksiä, jotka generoivat elinvoimaa saaristoon.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Visiona olisi hyvä kuvata millaista elämä on täällä kymmenen vuoden päästä. Strategia taas kertoo, miten siihen päästään. Nuo jutussa kuvatut lausahdukset eivät sovi kumpaankaan - olisi ehkä kuitenkin kannattanut maksaa asiantuntjoille konsulttipalkkiot

Sivut

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut