Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Valoteos – Reijo Honkosen ajatelma ensimmäisenä Savonlinnan maakuntamuseon ulkoseinälle

11.09.201718:00
3
  • Kirjallisuuden läänintaitelija Susanna Kolehmainen esittelee kirjailija Reijo Honkosen tekstiä, joka heijastetaan maakuntamuseon ulkoseinään. Siinä lukee: ”Etanalla koti selässä, mulla sanoissa. Kulkureita kumpikin.

Savonlinnan Riihisaaren maakuntamuseon ulkoseinään ilmestyy tällä viikolla valoteos. Se tuo kaikkien kaupunkilaisten ja matkailijoidenkin luettavaksi eteläsavolaisten ammattikirjailijoiden tekstejä. Teksteissä on kysymys lyhyistä ajatelmista.

Kirjailijat ovat laatineet tekstinsä valoteokseen varta vasten.

— Teoksella tuodaan ihmisten tietoon oman alueen kirjailijoita. Teos on samalla yksi osa Suomi 100-juhlavuoden ohjelmasisältöjä. Tätä ovat olleet alkujaan laittamassa vireille Taiteen edistämiskeskus Etelä-Savo ja Etelä-Savon maakuntaliitto, kertoo kirjallisuuden läänintaitelija Susanna Kolehmainen.

Kirjailijoiden ajatelmat ovat olleet ennen Savonlinnaa nähtävillä Mikkelissä ja Mäntyharjussa. Savonlinnassa on syyskuun ajan luettavissa Reijo Honkosen ajatelma. Se ilmestyy luettavaksi tällä viikolla museorakennuksen ulkopäätyyn, joka avautuu Linnankadun suuntaan.

Teksti vaihtuu kuukausittain. Lokakuun kirjailija on Mari Mörö, marraskuun Aki Luostarinen ja joulukuun Sirpa Puskala.

Tekstit liittyvät itsenäisen Suomen juhlavuoden teemoihin, joista valtakunnallinen teema on Yhdessä. Etelä-Savon oma teema on Koti.

Kirjailija Reijo Honkonen kertoo, mikä on ollut hänen tekstinsä lähtöajatus:

— Olenpa menossa missä päin maailmaa tahansa, niin tunnen olevani kotona aina, kun minulla on kirja, tai oma teksti kesken.

Savonlinnan maakuntamuseon museonjohtaja Mirjam Kosunen on iloinen, että museo saa osakseen yleisön huomiota tälläkin tavalla.

— Valoteos näkyy parhaiten hämärässä. Ehkä sitä kannattaakin käydä katsomassa iltakävelyllä.

— Vielä emme tiedä tarkkaan, minä päivänä Reijo Honkosen teksti on luettavissa. Tällä viikolla joka tapauksessa, Mirjam Kosunen lupaa.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tämähän on kiinnostava ja hauska juttu, tässä valotaiteessa on ideaa ja sanomaa. Tämä ei ole siis mitään tyhjänpäiväistä veronmaksajien rahoilla valonheittimillä roiskittuja luonnontilaisen saaren puita.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut