Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Valoe sai pitkään hierotun kaupan Etiopiasta

Päivitetty: 10.02.201611:15
21
  • Hannu Savisalo

    Hannu Savisalo sanoo, että tehdas rakennetaan Mikkelissä tänä vuonna.

Mikkeliläinen pörssyhtiö Valoe on saanut Etiopiasta noin 15,8 miljoonan euron tilauksen aurinkosähköpaneelitehtaasta.
Hankkeen päärahoittaja on Etiopian Kehityspankki. Tehtaan kokoonpano tapahtuu tänä vuonna Mikkelissä.
Linja ajetaan ylös Mikkelissä, jossa myös koulutetaan tehdasta käyttävä henkilökunta. Laitos puretaan ja siirretään tuottamaan paneeleita Etiopiaan.


Yhtiö julkaisi kaupasta pörssitiedotteen keskivikkona. Valoen hallituksen puheenjohtaja Hannu Savisalo kertoo, että kyseessä on viime kesänä tehty tehdaskauppa, jossa asiakkaan rahoitusta jouduttiin odottamaan tähän asti.
Kauppahinnasta noin 9,5 miljoonaa euroa maksetaan Valoelle rahana ja loput asiakasyhtiön osakkeina siten, että Valoe tulee omistamaan 30 prosenttia etiopialaisesta valmistuspartneristaan.

Toimitusjohtaja Iikka Savisalo sanoo Etiopian tilauksen olevan ensimmäinen Valoen uuden pitkän aikavälin strategian mukainen kauppa. Sillä on iso merkitys yhtiölle. Savisalo toteaa, että Valoen toiminta on ehtinyt supistua likimain start-up-yrityskokoon, mutta hän uskoo käänteen koittavan.
— Uskomme tilauksen helpottavan tavoitteiden saavuttamismahdollisuuksia ja nopeuttavan yhtiön laajenemista.
— Keskusteluja käydään monessa muussakin paikassa. Yhden kaupan toteutuminen helpottaa näitä neuvotteluita.

Rakentaminen on useiden kuukausien projekti.

Valoen toimintatapa perustuu maksimaaliseen alihankkijoiden käyttöön. Työpaikkoja yhtiöön avautunee muutama sekä automaatiovalmistajille ja metallipajoille työtä 10–20 miestyövuoden verran.

 

Juttua muokattu klo 15:42: lisätty muun muassa arvio työllistävästä vaikutuksesta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tilaus on siis tullut aurinkosähköpaneelitehtaasta. Siis tehtaasta joka valmistaa aurinkosähköpaneeleja. Tehdas kasataan Mikkelissä ja puretaan ja kasataan uudelleen Etiopiassa, jossa se alkaa tuottamaan sähköä. Aika mielenkiintoista, että aurinkosähköpaneelitehtaasta tuleekin yhtäkkiä aurinkosähköä tuottava voimalaitos. Nyt ei kaikki ihan täsmää.

Lähettänyt käyttäjä niinpäniin (kirjautumaton)
En hihku onnesta. Olisi saaneet koko kaupan rahalla maksettuna niin olisi parempi. Tuskin tällä kilpaillulla alalla, jossa on ollut konkursseja toisen jälkeen, saadaan 30% myyntikatetta. Eli kassavirta on negatiivinen. Ja yrityksen kassa on ollut kuralla jo pitkään. Kaiken lisäksi etiopialaispankin lainakorko on 8,5 %, jonka osakkuusyhtiö siis joutu maksamaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ihan mahtavaa, että täällä tiedetään ettei tule pärjäämään. Mahtavaa sen takia, että nyt nämä tietäjät voivat itse perustaa yrityksiä, jotka pärjäävät. Kertokaa ihmeessä sitten muillekin niin saadaan Suomi nousuun! Vai olisiko sittenkin niin, että sieltä sohvalta on helppo huudella. Tulenko ojentamaan kaukosäätimen?

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä