Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Valaiseva kommentti sivistyslautakunnan demarijäseneltä: ”En usko, että valtuusto koskaan hyväksyy Talvisalon koulun laajennusta.” — Onko keskikaupungin kouluratkaisulla kiire vain siksi, että aika ei ajaisi Talvisalo-vaihtoehdosta ohi?

12.09.201713:33
15
  • Teemu Tiainen (sd.) sanoo olevansa ihan itse sitä mieltä, että päätöksiä tehtäessä pitää tietää niiden kustannusvaikutukset.

Normaalikoulun korvaamisesta käydään Savonlinnassa vauhdikasta keskustelua. Kustannuslaskelmat vaihtelevat monta kertaa viikossa. Samoin valtuustoryhmien sopimat asiat kääntyvät päälaelleen vajaassa vuorokaudessa.

Toisaalta päättäjät haluavat varmistaa, että päätös normaalikoululaisten tulevasta koulupaikasta saadaan aikaan ennen kuin lukuvuosi vuoden kuluttua elokuussa alkaa. Toisaalta päättäjät haluavat laittaa uudelleen tarkistettavaksi virkamiesten laskelmat siitä, joiden mukaan suurelementtilaajennuksen vuokraaminen Talvisaloon on edullisempi ratkaisu kuin keskikaupungin alaluokkien sijoittaminen OKL:n rakennukseen.

Sivistyslautakunnan jäsen, SDP:n valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Teemu Tiainen paljastaa oman käsityksensä asiasta:

— En usko, että valtuusto koskaan hyväksyy Talvisalon koulun laajennusta. Tilaratkaisun kiirehtiminenhän liittyy ainoastaan Talvisalo-vaihtoehtoon, Tiainen sanoo.

Valtuustoryhmät sopivat sunnuntaina, että normaalikoulun alaluokkien tilaratkaisun kustannukset palautetaan uudelleen valmisteluun. Siten valtuusto ei voisi päättää koulun paikasta vielä maanantaina. Tarkasteluun sovittiin nostettavan myös KVL:n tilat sekä normaalikoulun nykyisen tilan ostaminen tai vuokraaminen kaupungille. Sivistyslautakunta teki ryhmäneuvottelujen mukaisen ratkaisun maanantaina iltapäivällä.

Yllättäen kaupunginhallitus ei tyytynyt lautakunnan ratkaisuun, vaan se jatkaa asian käsittelyä tiistaina. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Teemu Hirvonen (sd.) kertoo, että kaupunginhallituksessa tuntui olevan halua päättää asiasta nopeasti ”suuntaan tai toiseen”.

Ratkaisua kiirehtii myös SDP:tä sunnuntain ryhmäneuvottelussa edustanut Eija Stenberg. Hän osittain kiistää ryhmäneuvottelujen linjauksen tarkoituksen vaikkakaan ei sen sanamuotoa. Stenberg korostaa, että ryhmäneuvotteluissa ei tehdä virallisia päätöksiä, jotka sitoisivat sivistyslautakuntaa. Sivistyslautakunta on Stenbergin arvion mukaan ”kuunnellut puheenjohtajansa tahtotilaa” lisäselvityksiä vaatiessaan.  Lautakunnan puheenjohtaja on Jonne Tynkkynen (kesk.).

Tiainen huomauttaa, että lautakunnan päätös oli yksimielinen. Hän vakuuttaa olevansa ihan itse sitä mieltä, että päätöstä tehdessään päättäjien on tiedettävä ratkaisun todelliset kustannukset.

Tiainen myöntää, että hän ei itse olisi pitänyt välttämättömänä KVL:n ja nykyisen normaalikoulun tilavaihtoehtoja selvitettäväksi, vaan olisi tyytynyt OKL:n ja Talvisalon vertailemiseen. Toisaalta perusteellisten selvitysten tekemisestä ei hänen mielestään ole haittaakaan.

Tiainen ei itse ollut mukana sunnuntaina ryhmien välisissä neuvotteluissa.

Myös ryhmien välisten neuvottelujen vetäjä, keskustan ryhmäpuheenjohtaja Reima Härkönen sanoo, että ratkaisun lykkääntyminen voi olla hankalaa Talvisalon viipalekoulun kannalta.

— Silti koemme tärkeämmäksi, että saamme kustannusvaikutukset selville.

Tilaratkaisua kiireellisempi asia Härkösen mielestä on sen miettiminen, millaisilla pedagogisilla järjestelyillä normaalikoululaiset siirretään kaupungin kouluihin. Normaalikoulussa on vahva digioppimisen perinne.

Koulussa on luokkia, joilla ei koskaan ole ollut oppikirjoja ja jotka ovat aina tehneet oppimateriaalinsa itse tablettitietokoneilla.

— Tätä olisi voinut ruveta miettimään jo syksyllä 2016.

 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Oikeasti koettakaa joskus saada jotain päätettyä älkääkä vain nostako palkkioita ylimääräisistä kokouksista. Niin tyypillistä demaria, istutaan asian päällä vuosikausia vain, että saadaan imettyä kaikki julkisuus asian tiimoilta. Sama valtakunnan politiikkassa mitä kuntatasolla. Huh tätä jauhamista.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Asioissa tulee päätös silloin kun asia on valmis. Aika oudokkia kyllä olisi laajentaa ja ryhtyä rakennustöihin uudessa kohteessa kun tilat ovat jo valmiina toisaalla. Tosin huhujen mukaan mäki halutaan varata kerrostalorakentamiseen.

Lähettänyt käyttäjä No jopa (kirjautumaton)
Anonymous 16:22 - Niin, sivistyslautakunnan pj. Tynkkynen, on kyllä kepulainen, niin muistaakseni myös jonkinlaista asiantuntijuutta omaava siviilitöinään taidelukion rehtorina toimiva Härkönen. Että ei nyt ihan demujen piikkiin voi laittaa.

Lähettänyt käyttäjä Tasapuolisuutta... (kirjautumaton)
Olen Hirvosen kanssa samaa mieltä, että päätös pitää saada nopeasti. Jarruttajat hävetköön. Ei ole Savonlinnalaisten vika, jos lakkautettavassa valtion rahoitteisessa koulussa ollaan oltu kultalusikka suussa Applen padeja naputtelemassa. Kun rahapussin vartijat vaihtuu niin silloin yleensä niitä muutoksiakin voi tulla. Ainut tapa jatkaa tätä digipedagogiikan fanaattista harjoittamista on perustaa yksityiskoulu lukukausimaksuineen, koska eihän kaupungin kouluissa oppilaita voi jakaa kultapossukerhoon tahi käytettyjen kirjojen kerhoon.

Lähettänyt käyttäjä Oski Kioski (kirjautumaton)
syytä laittaa valtuutetut yrittäjäkurssille, niin ehkä oppisivat ymmärtämään ja hoitamaan julkista taloutta paremmin? Ja nopeammin....

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Yritystoiminta ja hallintolain alaiset kunta-asiat ovat kaksi aivan eri maailmaa. Hallintolain alaiset asiat päätetään ja perustellaan tarkasti hallintolain ja siihen liittyvien erikoislakien mukaan. Homma loppuu siihen jos perustelut eivät riitä. Yitystoiminta pyörii jossain aivan eri maailmassa, se on poliitikkojen pelikenttää, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti kun rajat tulevat vastaan sielläkin.

Lähettänyt käyttäjä Retro-ri (kirjautumaton)
Täällä jossain ketjussa arvosteltiin toisen rehtorin osallistumista keskusteluun ja nyt kehutaan, kun rehtori Härkönen lyö jarruja päätöksentekoon. Eikös nuo ole kaupungin virkamiehiä kumpikin. Ristiriitaista ja omituista.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut