Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Uusia valoja keskustaan – Savonlinnan kohdevalot yhdistävät luontoa ja kaupunkimaisemaa

12.09.201706:30
16
  • Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen on tyytyväinen, että Suomen itsenäisyyden juhlavuoden merkeissä kaupungin tekninen toimiala on halunnut valaista kaupungin keskustan luontokohteita. Törninpyörän seudun valaisuun liittyvän laatan Mikkonen paljasti maanantaina. Paikalla oli myös rakennuspäällikö Harri Halko.

Savonlinnan kaupungin tekninen toimiala juhlistaa satavuotiasta Suomea valaisemalla kaupunkimaisemaa.

Viimeksi uusia valoja on syttynyt kaupungin edustalle Törninpyörään ja Törninpyörän vierasvenesatamaan. Samalla on valaistu Torisillan vesipilarit.

Maanantaina rakennuspäällikkö Harri Halko oli kutsunut kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Anna-Kristiina Mikkosen paljastamaan Törninpyörän vierasvenesatamaan laatan, jossa muistutetaan Törninpyörän valaisuhankkeesta Suomen itsenäisyyden juhlavuonna.

Harri Halkon mielestä teknisessä toimessa on nähty hyväksi eri kohteiden valaisu luonnonkauniissa Savonlinnassa. Ratkaisu on myös edullinen.

— Tällä tavoin voidaan yhdistää ihmisen rakentamaa ympäristöä ja luonnonmaisemaa niin, että ne saavat aikaan viihtyisän ja turvallisen ympäristön.

— Kolmen kohteen valaisu on maksanut noin 16 000 euroa. Valot on kytketty kaupungin katuvalo-ohjaukseen. Törninpyörän saaren valojen energiakulutus on vuorokaudessa noin 50 senttiä.

Savonlinnan kaupunki on valaissut aiemminkin julkisia rakennuksia ja luontokohteita. Yksi valaistu luontokohde on ollut Talvisalon kallioseinämä.

Harri Halkon mielestä valaistut kohteet ilahduttavat ohikulkijoita, mutta ne myös lisäävät turvallisuuden tunnetta.

— Esimerkiksi Törninpyörän vierasvenesatama-alueen käyttöä valot varmasti lisäävät. Vierasvenesataman alueella on valaistu myös saaren komeat lehtipuut.

Teknisessä toimessa on oltu iloisia, että myös paikkakunnan yritykset ovat luoneet lisää viihtyisyyttä kaupunkikeskustaan valaisemalla esimerkiksi puita.

— Tänä kesänä on Savonlinnan kaupunkikuvaa rikastuttanut myös nuorten katutaide. Maalauksia on tehty siltarakenteisiin, kadunvarsien betonipintoihin ja Viiskulmassa oleva rakennuksen päätyyn, Halko toteaa iloisena.

Hän myös kertoo, että Liikennevirasto aikoo valaista rakenteilla olevan Laitaatsalmen maatiesillan siten, että sillan muodot erottuvat myös pimeällä.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Nuo 16 000 euroa olisi pitänyt budjetoida sivistyslautakunnalle, joka vastaa kaupungin kulttuurihankkeista ja taiteiluista. Eikö teknisen toimialan tehtävä ole keskittyä ja ohjata rahoitus omaan alueeseensa eli infraan kuten tiet, rakennukset, kunnallistekniikka. Eikö laissa ohjata kuntien hallintoa lainkaan?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Rahaa on millä mällätä on tosiasia! On varaa Kiinan matkoihin, Sosterin jatkuvaan tukemiseen, oopperavieraiden tarjoamiseen, Saimaa summitin turhuuteen, valotaiteeseen, ym, ym. Mutta ei hätää; otetaan vanhuksilta ja lapsiperheiltä. Kiitos Laine!

Lähettänyt käyttäjä Kiitollinen (kirjautumaton)
Kiitoksia seuraavista asioista; valaistukset jotka elävöittävät kaupunkikuvaa, tuskin maltan odottaa että näen Törninpyörän etc. valot talvella, kiitos katutaiteesta, kiitos puutarhapuolelle ihanista kukkaistutuksista , kiitos Olavinkadun remontista, olen ihastunut näkymästä kohti Talvisalonmäkeä ja kiitos valmistumassa olevasta atriumista. Kaikki nämä mahdollistavat myös turistien viihtymisen ja luovat täällä asuville mahdollisuuden lisätä erilaisia kaupunkitapahtumia ym. Olen vaikuttunut ja ihastunut

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut