Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Uudet ministerit ilmoittivat sidonnaisuutensa: Maatalousministeri Jari Lepällä pisin lista omaisuutta

18.05.201714:37
18
  • Kolme uutta ministeriä, maatalousministeri Jari Leppä, oikeusministeri Antti Häkkänen sekä eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluminis

    Kolme uutta ministeriä, maatalousministeri Jari Leppä, oikeusministeri Antti Häkkänen sekä eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho nimitettiin tehtäväänsä 5. toukokuuta. Kuva: Markus Jokela / HS

Uusista ministereistä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepällä (kesk.) on odotetusti pisin lista heiltä vaadituissa sidonnaisuusilmoituksissa. Tosin hän oli kertonut suuren osan sidonnaisuuksistaan jo kansanedustajilta vaadittavassa ilmoituksessa.
Kolmen uuden ministerin, Lepän lisäksi oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon (ps.) selvitykset sidonnaisuuksista olivat esillä torstaina hallituksen istunnossa.

Leppä aikoo erota osasta luottamustehtävistään, kuten Veikkauksen hallintoneuvoston jäsenyydestä.
Osakkeita hän ilmoittaa omistavansa seuraavasti: 30 Kemiran osaketta, seitsemän Tikkurilan osaketta, 228 Telian osaketta ja 30 Suur-Savon Sähkön osaketta.
Lisäksi hänellä on osuuskunta Tuottajain Maidon osuuksia 1 670 kappaletta ja osuuskunta Metsäliiton osuuksia 1 615,13 euron edestä.
Oman pellon alaksi Leppä ilmoittaa nyt 36 hehtaaria. Hänellä on myös 196 hehtaaria metsää, kolme vuokrattavaa lomamökkiä ja yksi vuokrattava omakotitalo.
Kiinteistöjen hankinta- ja yrityslainojen summaksi Leppä ilmoittaa 650 751 euroa yhdessä puolisonsa kanssa.
Leppä on Pertunmaan kunnanvaltuuston jäsen, mutta kertoo luopuvansa puheenjohtajan tehtävästä kauden loputtua kesäkuussa 2017.
Leppä kertoo, että pidättäytyy ministeriaikanaan hoitamasta vanhoja luottamustehtäviään, kuten osuuskauppa Suur-Savon edustajiston jäsenyyttä.
Veikkauksen hallintoneuvoston lisäksi hän on anonut eroa Etelä-Savon metsäneuvostosta, Suomen Nuoriso-opiston hallituksesta ja Etelä-Savon maakuntavaltuustosta.

Oikeusministeri Häkkäsen ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Terhon sidonnaisuusilmoituksissa on vähemmän mainintoja.
Häkkänen kertoo olevansa Suur-Savon Sähkön hallintoneuvoston jäsen, Mäntyharjun kunnanvaltuuston jäsen ja maakuntavaltuuston puheenjohtaja, josta tehtävästä hän aikoo luopua lähiaikoina. Häkkänen on myös Vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunnassa.
Entuudestaan uusilta ministereiltä oli sidonnaisuusilmoitukset, jotka vaaditaan kansanedustajilta. Ne löytyvät eduskunnan nettisivuilta.

Lue Helsingin Sanomien koko juttu tästä.

Marjukka Liiten, HS

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Partalansaari (kirjautumaton)
Järjenkäyttö taloudensa hoidossa on jokaiselle vapaa. Miksi kadehtia nyt esim. J. Leppää? Hän ja vaimonsa ovat satavarmasti tehneet työnsä huolella. Siitäkö kade? Älykkyys on toisaalta yksilöllistä ja sitä ei ole kaikille suotu. Sallittakoon nyt kuitenkin se arvostus hänelle, uudelle ministerille, hänellä on muutakin kuin "tyhjää pää täynnä". Positiivinen ajattelu, se vasta vaikea laji on.

Lähettänyt käyttäjä maksajan edustaja (kirjautumaton)
Kyllä menee maanviljelijöillä huonosti niin kuin tuostakin listasta näkee. Nuo kaksi muuta kun ovat nimittäin pikeasti hyväosaisia. Ja eikös Leppä ollut kärkipäässä niillä tukilistoillakin. No, kohta tulee taas se MTK:n tiedottaja kertomaan kuinka maataloustukia on siis aivan pakko lisätä ja ruokakin on ihan liian halpaa. Se tässä vaan mietityttää että minkälainen omaisuus maanviljelijällä pitäisi olla että sillä menisi hyvin.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut