Torstai, 24. elokuu 2017
Perttu

Ulkoilija ihmettelee roskaajien pään sisältöä — joillakin on ankara halu tehdä elinympäristöstä sietämättömän siivotonta

10.08.201713:29
10
  • Polun varteen on kipattu ihan huomattava määrä pahvia.

Koiranulkoiluttaja törmäsi aamulenkillään vähintään harmilliseen näkyyn Savonlinnan Kyrönniemellä.

Roskia on saman polun varressa ollut siellä täällä ennenkin, mutta nyt on nähty ihan vaivaa ja kerätty pahvisia kissanruokalaatikoita ja maitopurkkeja aimo läjä kyytiin ja käyty kippaamassa ne metsään yhteen paikkaan. Vähemmällä vaivalla tekijä olisi päässyt viemällä lastin kauppareissulla pahvinkeräysastiaan.

Ulkoiluttajan mukaan Kyrönniemen kirkkovenerannasta kalliolle vievän tien vartta on vessapaperin paloista päätellen käytetty kesän mittaan myös ulkohuussina.

Siinä jää normaalijärjellä varustetulla ihmisellä paikalta kantarellit keräilemättä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Stinky O`Possum (kirjautumaton)
Ainakin vielä viime viikolla oli pienimuotoinen kaatopaikka Kyrönniemen entisen leirintäalueen hiekkatien päässä.Pakkausmuovia,tölkkejä,pahvinen kaljasalkku ym.ym. Olen usein kerännyt Mallatsaaresta ja entiseltä leirintäalueelta pientä muovijätettä aamulenkilläni. Tuokkolanlahdella,veneilijöiden käyttämien roskala-astioiden edusta on usein aivan siivottomassa kunnossa.Kannattaisiko tyhjennysväliä tihentää tai tuoda lisää roskalaatikoita...

Lähettänyt käyttäjä roskat kuriin (kirjautumaton)
Olen myös kuullut, että vesillä liikuttaessa on nuotiopaikat siivottomassa kunnossa. Meille opetettiin koulussa jo alaluokilla, jos liikut luonnossa vie roskat mukana, jos ei voi polttaa tai muuten hävittää. Luonnossa tulee liikkua sinne jälkiä jättämättä. Sama koskee muutakin ympäristöä. Roskat viedään aina jäteastiaan, vaikka sitten pussiin ja kotiin. Käydäänkö näitä enää koulussa nykyään läpi. Tiedon puute vaivaa. Eletään kun pellossa ikään.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Nyky-ihmisillä ei ole mitään käsitystä siisteydestä ja roskien korjaamisesta pois luonnosta. Kerrostaloasujana ihmettelen suuresti, että asukkaat eivät osaa lajitella mitään jätteitä. Paperikeräysastiaan laitetaan biojätteet, roskapussit jätetään mihin tahansa ja roskapusseja ei osata haluta (osata) sulkea. Kun M I N Ä kuljen luonnossa, niin voin tehdä siellä mitä haluan, näin moni nykyään ajattelee. Valitettavasti.

Lähettänyt käyttäjä Nuuskahuulten maa (kirjautumaton)
Huvittaa tämä nykynuorisosta mariseminen. Ainoa, kenen olen nähnyt heittävän roskaa maastoon Kyrönniemen alueella oli yli 50-vuotias mies, joka rautatiesillan alamäen päässä nakkasi ison pussin roskaa metsään. Kysyessäni selitti jotain etteivät ne olleet hänen.

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Mie kanssa luulen, että nykynuoret ei vie tyhjiä matopurkkeja metsään, vaan kyseessä on paremman kotikasvatuksen saaneita, hyvällä maalaisjärjellä varustettuja, omasta mielestään "tolkun ihmisiä"...

Lähettänyt käyttäjä JäteJoonas (kirjautumaton)
Jätteillä sotkeminen on ympäristörikos! Ihmettelen muutenkin koko jätetouhua, mikä siinä lajittelussa ja kierrättämisessä on niin vaikeaa? Pitäisikö esim. jäteyhtiöiden tiedottaa enemmän vai miten saataisiin järkevyyttä touhuun? Asenteistahan tässä on pitkälti kyse.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut