Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Tykit paukkuivat Olavinlinnassa — sotilasoperaatio Savonlinnassa viikonloppuna

20.03.201715:49
11
  • Kuvauksissa olivat mukana Rautpohjan tykkikerhon ja Uudenamaan Karoliinien ryhmä. Kuva: Kristian Liljeström

Viime viikonloppuna videoitiin Savonlinnan seudulla ja Olavinlinnassa 1700-luvun sotilasoperaatioita. Kuvassa joukot ovat Iitlahden pelloilla lauantaina 18. päivä maaliskuuta.
Kuvassa on Rautpohjan tykkikerhon ja Uudenamaan Karoliinien ryhmä.
Tapahtumassa ammuttiin 1700-luvun tykillä ja musketeilla. Kuvan on ottanut Kristian Liljeström.
Kuvan lähetti Pyhän Olavin Kilta ry, Savonlinnan seudun paikallishistoriallinen yhdistys.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Pettynyt (kirjautumaton)
Kävin Olavinlinnassa lauantaina 18.03 iltapäivällä, silloin en huomannut minkäänlaista 1700-luvun sotilasoperaatioita. Onko tapahtuma järjettetty sunnuntaina, olisi kiva ollut katsoa kyseistä tapahtumaa. harmittaa vietävästi kun tapahtumasta kerrotaan vasta jälkikäteen.

Lähettänyt käyttäjä Markku hokkanen (kirjautumaton)
Kuvattiin www.markkuhokkanen.com videota, siis musavideota. Kaikki oikeudet on ymmärtääkseni minulla. En ymmärrä jos tämä juttu on julkaistu ilman minun nimeä. Kuitenkin hieno viikonloppu. Kiitos Rautjärven tykkimiehille yms musketööreille ja maan omistajille. Hieno päivä. Kiitos osallistujille!

Lähettänyt käyttäjä Timo Auvinen (kirjautumaton)
Markku, olen pahoillani, mutta en arvannut, että haluat nimesi materiaaliin. Minun vikani. Kysyin Olavinlinnassa viimeiseksi erityisesti, saammeko käyttää ottamiamme kuivia promootiomateriaalina Pyhän Olavin Killan sivuilla? Annoit yksiselitteisesti luvan. Ota yhteyttä, niin selvitetään asia. Varoimme erityisesti asian julkistamista etukäteen, sillä kyse oli yksityisestä videokuvauksesta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyseinen ryhmä mallaa Ruotsinaikaista sotaväkeä. Taisteluita Savonlinnan seudulla käytiin mm Kustaa III:n aikana 1789 Parkumäellä. Se oli Ruotsin ensimmäisiä voittoisia taisteluja sitten Kaarle XII. Kuka esitti Venäjän sotaväkeä? Vai vain ruotsalais-suomalaisetko sotivat keskenään?

Lähettänyt käyttäjä Ei Timo ole mit... (kirjautumaton)
Annoin luvan. .Järkytyin vain hetkeksi, kun kuvat oli lehdessä ,niin äkkiä. Asia korjattu ja uusi juttu tehty lehteen. Hyvässä hengessä ja kuvia saa käytää. Yllätyin hetkeksi, kun kuvat oli lehdessä. Hyviä kuviahan ne . Hyvää kevään jatkoa Timo :) Mukavaa touhuahan se oli.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä