Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Turunen uudesta eduskuntaryhmästään: ”Ei tarvitse selitellä kenenkään tekemisiä eikä tuntea myötähäpeää”

13.06.201715:55
103
  • Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen puolueen vaalivalvojaisissa Savonlinnassa 9.4.2017.

    Kaj Turunen arvioi, että Jussi Halla-ahon äänestäjistäkin osa on nyt kauhuissaan. Kuva: Tuija Pauhu

Kansanedustaja Kaj Turunen kertoo tuntevansa olonsa jopa osittain helpottuneeksi erottuaan perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja perustettuaan parinkymmenen muun kansanedustajan kanssa uuden eduskuntaryhmän

— Tässä uudessa ryhmässä ei ole ketään, jonka tekemisiä pitäisi selitellä tai jonka takia pitäisi tuntea myötähäpeää.

Uusi eduskuntaryhmä, työnimeltään Uusi vaihtoehto on valmis olemaan mukana Sipilän hallituksessa ja toteuttamaan Sipilän hallituksen ohjelmaa.

Vielä ennen Jyväskylän puoluekokousta Turunen ei uskonut perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoavan, vaikka Jussi Halla-ahosta tulisi puolueen puheenjohtaja. Silloin hän kuvitteli, että siinäkin tilanteessa varapuheenjohtajiksi olisi tullut Jussi Niinistön ja Arja Juvosen tyyppisiä ihmisiä tasapainottamaan puheenjohtajistoa. Sitäpaitsi hän uskoi Sampo Terhon voittavan puheenjohtajavaalin. Toisin kävi.

— Kun puheenjohtaja ja toinen varapuheenjohtaja ovat saaneet rasismista tuomion oikeudessa niin — ei, en mä pysty olemaan sellaisessa puolueessa mukana, Turunen sanoo.
Turunen korostaa, että rasismi ja rasististen lausuntojen antaminen on eri asia kuin kriittinen suhtautuminen maahanmuuttoon.

— Rasismissa voi olla nollatoleranssi ja silti voi olla maahanmuuttokriittinen.

Uuden eduskuntaryhmän muodostamisesta virisi keskustelua jo lauantaina Jyväskylässä, kun puolueen uusi johto oli valittu.

— Siellä oli aika järkyttynyttä porukkaa.

— Poliittinen itsemurhahan tämä tietysti on siinä mielessä, että ei ole puoluetta taustalla. Vaikka puolue perustettaisiin, vaalikoneisto pitäisi rakentaa ilman rahaa.

Soinin aloitteesta tuli vuoden 2016 alussa voimaan ”seteliselkärankaisten laki”, joka tarkoitti, että puoluetuet eivät siirry loikkareiden mukana uuteen eduskuntaryhmään. Seteliselkärankaisten laki kumosi lain, joka aikanaan oli säädetty turvaamaan puoluetuet SMP:stä pois loikanneille.

Turusella ei ole vahvaa näkemystä siitä, miten hänen entiselle puolueelleen käy: kasvaako se oppositiossa vai surkastuuko se marginaaliin?

— Kun puoluejohtoa katsoo, niin surkastumisvaihtoehto näyttää todennäköisemmältä.

Turunen arvioi, että kaikki Halla-ahoa Jyväskylässä perussuomalaisten puheenjohtajaksi äänestäneet eivät ole varsinaisesti ”halla-aholaisia”.

— Olen jutellut kenttäväen kanssa. Monet heistäkin ovat kauhuissaan. He äänestivät Halla-ahoa, koska he halusivat  näpäyttää Soinin politiikkaa.

Turunen sulki Facebook-tilinsä viikonvaihteen jälkeen.

— Rupesi menemään kohtuuttoman paljon aikaa siihen, että poistelin sieltä aika törkeitäkin viestejä. Oli kaikenlaista kommentoijaa joka juttuun.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Petetty (kirjautumaton)
Ei Turunen vielä ymmärrä, että nämä ”rasismituomiot” ovat puhtaasti poliittisia tuomioita, joita Demlan vasemmisto juristit käyttävät politiikan teon välineenä. Rasismi on Kaille tiedoksi, rotusortoa. Millaista näiden ”Halla-Aholaisten” rotusorto käytännössä on? Minusta olet ollut näköjään väärässä puolueessa. Oikea porukka olisi vihreät tai vasemmistoliitto. Niin samanlaista retoriikkaa käytät. Olet kirvesmies. Olisin luullut sinun tottuneen raksoilla ronskiin huumoriin ja kielenkäyttöön, jota työläisporukoissa on aina viljelty. Saatte varmaan kaikki järkyttyneet persut valtion laskuun kriisiapua. Voit olla Turunen varma, että meitä vanhoihin puolueisiin ja teihin vellihousu persuihin totaalisen kyllästyneitä äänestäjiä riittää ainakin sen 500.000 ja lisäksi vanhoissa puolueissa on tyytymättömiä liikkuvia äänestäjiä. Vanhat Vennamolaiset alkavat olla aika vähissä ja muut onnenonkijat löytävät henkisen kotinsa vanhoista puolueista. Muista että nukkuvien puolue on Suomen suurin puolue edelleen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Sanovat jotta vajaat tuhat ihmistä on Suomen kansa. En tiennytkään että meitä on niin vähän. Vajaat tuhat yritää vissiin seuraavaksi todistaa, että jos enemmistöstä tulee vähemmistö niin se on yhä enemmistö, koska vähemmistö oli hetken enemmistö.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
PS-nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila sanoo tiedotteessa olevansa pettynyt, että hänen aateveljikseen ja -siskoikseen luulemansa henkilöt ovat pettäneet äänestäjät ja aatteen. – Nyt näyttää siltä, että itseään kristillisinä poliitikkoina markkinoineet henkilöt ovat valmiita kavaltamaan jäsenistön valitsemat johtajat henkilökohtaisen hillotolppansa vuoksi. Kysynkin – entistä puheenjohtajaamme Timo Soinia lainatakseni – jos itsensä pettää, mitä jäljelle jää? Voutila sanoo tiedotteessa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Perussuomalaiset on hallituksessa siunannut Kreikan tukipaketit, ja maahan on tullut perussuomalaisten istuessa hallituksessa 36.000 turvapaikanhakijaa jne. ei tarvitse Kain ja kumppaneiden ihmetellä, miksi teihin ollaan pettyneitä.

Käyttäjän Anssi Mikkola kuva
Lähettänyt käyttäjä Anssi Mikkola
Olemme tyytyväisiä, ettei PS saanut läpi vaatimiaan kiristyksiä pakolaispolitiikkaan. "EU käynnistää laillisuusmenettelyn Tshekkiä, Unkaria ja Puolaa vastaan pakolaisten takia. EU käynnistää laillisuusmenettelyn niitä jäsenmaita vastaan, jotka ovat kieltäytyneet vastaanottamasta turvapaikanhakijoita Etelä-Euroopasta. Maat ovat Tshekki, Unkari ja Puola. Menettelyn käynnistäminen voi vuosien päästä johtaa sakkoihin tai äänivallan rajoittamiseen." (STT, 13.6.2017). Veikkaan miljardisakkoja, joka olisi varmasti mieluisampi sanktio kuin äänivallan rajoittaminen.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut