Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Tuore sääennuste: Rajuilman pahin ryske tulee eturintamassa, salamointi on runsasta

12.08.201714:30
  • Ensi yönä sataa ja salamoi, mutta tuoreen ennusteen mukaan Etelä-Savo säästyy pahimmalta myräkältä. Kuva: Jaakko Avikainen

Lauantaille ennustettu rajuilma eli Klaara-myrsky alkaa tuntia tai paria ennakoitua myöhemmin. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Jari Tuovinen kertoo, että rajuilma on kehittymässä, mutta alkuaika on siirtynyt eteenpäin.

Kymenlaaksossa ryske alkaa iltakahdeksan tienoilla ja Etelä-Karjalassa kello kymmenen korvilla. Parikkalassa jytisee puolentyön paikkeilla, mutta Etelä-Savoon pahin myräkkä ei välttämättä yllä. Myrsky ruskoi lähinnä Etelä-Suomea.

— Etelä-Savo saattaa jäädä sivuun, mutta parempi sielläkin on varautua, Tuovinen sanoo.

Mikkelissä on tänään mitattu hellelukemia ja ilma on kosteaa sekä muhivaa. Jos rajuilma yltää Etelä-Savoon, pahin myräkkä tulee eturintamassa. Tuovinen kertoo, että sade ja salamointi ei mene ohi hetkessä, vaan jytinä kestää puolestatoista kahteen tuntia.

Salamointi on runsasta ja Ilmatieteen laitos on varoittanut myrskypuuskista, joiden aikana voi tuulla 25 metriä sekunnissa.

— Puita voi kaatua ja sähköjä mennä poikki.

Ukkosiin liittyy todennäköisesti hyvin runsaita sateita, jotka voivat aiheuttaa kaupunkialueilla taajamatulvia.

Sunnuntaina saadaan kuurosateita, mutta sen jälkeen sää näyttää kesäiseltä. Tuovisen mukaan hellepäiviä voi vielä tulla ja neljä kuukautta kestänyt normaalia viileämpi sääputki katketa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut