Sunnuntai, 30. huhtikuu 2017
Mirja, Miia, Mira

Toimitusjohtaja on syvästi pahoillaan ihoreaktioista - Apobase-perusvoiteiden myynti on keskeytetty

17.02.201620:17
1
  • Abobase-jatkoa. Onko Tukes saanut voiteesta yhteydenottoja? Mitä sanoo valmistajafirma?

    Päätös koskee Apobase Oily Creme-, Creme- ja Lotion-perusvoiteita. Apobase Hydrogel -tuote pysyy myynnissä. Kuva: Jaakko Avikainen

Actavis on keskeyttänyt Apobase Creme, Oily Creme ja Lotion perusvoiteiden myynnin Suomessa toistaiseksi niistä aiheutuneiden ihoreaktioiden vuoksi.

- Tiedämme, että monet suomalaiset luottavat Apobase -perusvoiteisiin päivittäisessä ihonhoidossa. Olemme syvästi pahoillamme potilaille aiheutuneista ihoreaktioista. Teemme kaikkemme, jotta voimme palauttaa luottamuksen Apobase -perusvoiteisiin. Pidämme apteekit ja tukkuliikkeen ajantasalla tilanteen etenemisestä, kertoo Actavis Oy:n toimitusjohtaja Christian Jönsson.

Apobase Hydrogel -tuote pysyy edelleen myynnissä, koska se ei sisällä säilöntäaineita, joista ihoreaktioiden oletetaan olevan peräisin.

- Vastuullisena lääkeyrityksenä olemme keskeyttäneet perusvoiteiden myynnin. Tämän hetkisten tietojemme mukaan em. Apobase-tuotteista aiheutuneiden ihoreaktioiden määrä on koskenut varsin pientä osaa käyttäjistä, mutta osalla reaktiot ovat olleet luonteeltaan tavallista voimakkaampia. Päätös koskee vain Apobase Oily Creme-, Creme- ja Lotion-perusvoiteita. 

- Tässä vaiheessa ei ole tarkkaa tietoa aiheutuneiden ihoreaktioiden syistä, mutta vahvimmat epäilyt liittyvät Apobase-perusvoiteissa käytettyjen säilöntäaineiden koostumukseen, jota on muutettu vuonna 2014 vastaamaan EU:n kosmetiikka-asetusten säännöksiä. Selvitystyö on vielä kesken ja pyrimme ymmärtämään miksi osa potilaista on saanut voimakkaita ihoreaktioita. Tuotekehitysyksikkömme on jo aloittanut toimenpiteet säilöntäaineen vaihtamiseksi.
Uutista päivitetty kello 20.14.

Tiina Knaappila
Ossi Tynkkynen

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Nyt lakimiehet liikkeelle ja asettamaan markkinoivalle yhtiölle korvausvaatimuksia. Tuote ei ole vastannut siitä annettuja lupauksia ja tuotekehittely pahasti kesken. Anafylaktisilta reaktioilta on toivottavasti vältytty. Syytä tuotteen heikkoon laatuun ei voi vierittää EU:n kosmetiikkasäännöksille, jotka on tehty nimenomaan kuluttajien suojelemiseksi ala-arvoisilta tuotteilta. Eläinkokeetkin olisivat sinällään moraalisesti arveluttavia.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut