Maanantai, 24. heinäkuu 2017
(Kristiina,) Tiina, Kirsti, Kirsi

Tervastuvan ladut saatu kuntoon Savonlinnassa

Päivitetty: 17.02.201621:30
1
  • talvi, hiihto, latu, lumi, auringon lasku

    Hiihtokelit ovat harrastajien iloksi vihdoinkin hyvät. Savonlinnan länsipuolen suosittu kuntolatuverkosto Tervastuvalle on sekin saatu käyttöön. Tupa on ensi lauantaista alkaen auki päivittäin hiihtolomien loppuun. Kuva: Jaakko Avikainen

Tervastuvan ladut on saatu hiihtokuntoon Savonlinnan länsipuolella.

— Vihdoinkin tuli lunta ja lisää on luvassa. Suojasää sulatti latupohjia, jotka kovenivat sitten pakkasten tultua. Kovalle pohjalle satanut lumi on mahdollistanut latujen ajamisen hiihtokuntoon. Ladut Tervastupa - Aholahden hiihtokeskus - Tervastupa on hiihdettävässä kunnossa samoin kuin perinteisen hiihtotavan ns. paluulatu Vuohimäkeen, kertoo Olavin Retkeilijöiden puheenjohtaja Harri Heinonen.

Latujen varrella Kuikankolon ja Mustalammen laavut ovat hiihtäjien ja ulkoilijoiden käytettävissä samoin kuin Tervastuvan kota.

— Tervastupa on avoinna joka päivä ensi lauantaista 20. helmikuuta alkaen hiihtolomien loppuun asti eli sunnuntai 6. maaliskuuta. Tervastuvalta käsin voi myös lähteä kätevästi hiihtämään, sillä tuvan tuntumaan on rakennettu syksyllä lisää pysäköintialuetta.

Sunnuntaina 28. helmikuuta on vuorossa Olavin Retkeilijöiden perinteinen laturetki: 56. Olavinhiihto.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä jaska_69 (kirjautumaton)
Saattashan se olla et Tervastuvan ladut ois saatu aavistuksen aiemmin auki, jos latupohjia kunnostettaisiin kesällä ja ladun laidalta karsittaisiin oksia. Ominpäin ei vaan uskalla mennä talkoilemaan ja katkomaan oksia kun ei oo maanomistajan lupaa. Millon on talkoot? Voisin tulla mukaan.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä