Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Teatterin vuokrarahat kaupunginhallituksessa mietinnässä — Janne Laine esittää, että lisäavustusta ei myönnetä

10.09.201721:48
41
  • Pojat-musikkiinäytelmä , savonlinnan teatteri ,

    Savonlinnan teatterissa on Pojat-näytelmän ensi-ilta ensi lauantaina, 16. syyskuuta. Kuva: Timo Seppäläinen

Kaupunginjohtaja Janne Laine esittää, että kaupunki ei myöntäisi teatteriyhdistykselle 82 000 euron lisäavustuksesta kuluvalle vuodelle. Kaupunginhallitus tekee oman esityksensä valtuustolle maanantaina.

Yhdistys tarvitsee rahat maksakseen tämän vuoden vuokrat kaupungin kokonaan omistamalle Savonlinnasali Oy:lle. Yhdistyksen ainoa jäsen on Savonlinnan kaupunki.

Sivistyslautakunta on puoltanut lisäavustusta. Asiasta päättää kaupunginvaltuusto.

Yhdistyksen vuokramenoja kasvattaa muun muassa se, että se salin vuokran kautta maksaa Savonlinnasalin lainanlyhennyksiä ja korkoja sekä vakuutuksia, joista ei tarvitsisi maksaa arvonlisäveroa, jos niitä ei kierrätettäisi vuokran kautta. Ylimääräisiin arvonlisäveroihin menee  noin 54 000 euroa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Artemisti (kirjautumaton)
On niin helppoa sanoa että teatterin pitää pysyä raameissa ... sen jälkeen kun teatteri on pakkomuutettu savonlinnasaliin ja pakotettu ottamaan taloudellinen vastuu siitä ... tämä tilanne on täysin kaupungin omaa aikaansaannosta, oli aivan selvää että näin tulee käymään, tästä on keskusteltu pitkät pätkät ennen teatterin pakkomuuttoa taloudelliset faktat olivat tiedossa kyllä.

Lähettänyt käyttäjä Oopperan tuesta (kirjautumaton)
Kyllä teatterille lisäavustus kuuluu ja kaupungin kassaanhan se kilahtaa takaisin. Ympärivuotista teatteria tulee tukea, tuottaahan se työpaikkoja ja kulttuurinautintoja meille asukkaille. Toisaalta pitää hengissä myös Savonlinnassa. Avustuksen voi ottaa Oopperan tuesta, jonka oopperajuhlat säästävät irtisanottuaan pitkäaikaisen Savonlinnalaisen työntekijän.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut