Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Talousrikossyyte - Toimitusjohtaja maksoi itselleen isoa palkkaa

09.08.201711:17

Syyttäjä vaatii Savonlinnassa toimineen yrityksen toimitusjohtajalle rangaistusta törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Syyttäjä katsoo rikosten tapahtuneen vuoden 2012 aikana. Syytetty toimi tuolloin myös yrityksensä hallituksen ainoana jäsenenä.

Juttua alettiin käsitellä käräjillä keskiviikkona. Syyttäjä katsoo yrittäjän siirtäneen yrityksen varoja itselleen sekä erään toisen yrityksen tilille hieman ennen yrityksen asettamista konkurssiin.

Varojen siirron ajankohdan vuoksi syyttäjä pitää rikosta törkeänä. Törkeäksi rikoksen tekee myös se, että kyse on ollut merkittävän suurista rahasummista.

Yrittäjä on haastehakemuksen mukaan lahjoittanut tai muilla tavoin luovuttanut yhtiön varoja itselleen 91 000 euron edestä, mikä syyttäjän mukaan on pahentanut oleellisesti yrityksen maksukykyä ennen konkurssiin ajautumista.

Syyttäjä katsoo miehen maksaneen itselleen ylisuurta palkkaa. Sen osuus oli ollut toukokuussa noin 9 000 euroa. Saman vuoden joulukuussa palkkasumma oli ollut jo 57 000 euroa.

Näiden operaatioiden lisäksi oli yhtiön varoja syyskuussa luovutettu vastikkeetta 24 000 euron arvosta eräälle läheisyhtiölle.

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut