Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Suomen upein kyttäyskoppi Parikkalassa

17.02.201608:00
3
  • Mikkolanniemellä oleva kyttäykoppi valittiin Suomen upeimmaksi kolmenkymmenen ehdokkaan joukosta.

Parikkalan Mikkolanniemellä olevalle Rauhalan ampumaradalle rakennettiin puolenkymmentä vuotta sitten kyttäyskoppi. 
Se oli Rajan metsästäjien ja Uukuniemen erämiesten yhteishanke.

Torni on nyt saanut Suomen upeimman kyttäyskopin arvonimen. Se tuli Metsästäjäliiton kisassa. Arvonimeä ei ole tornin korkeuksiin vielä kiinnitetty. Sen joutuvat metsästäjät itse tekemään, sillä palkintona oli vain juttu liiton jäsenlehdessä (Jahti 1/2016).

Kyttäyskoppi on ulkoa hyvin siistin näköinen ja mielenkiintoisen elementin siihen tuo tukena oleva telemasto. Sähkölämmitteisessä ja lämpöeristetyssä kopissa on kokolattiamatto, pöytä, pari tuolia, ilmoitustaulu ja suunnitelmissa myös laveri.

Pienistä ikkunoista näkee muun muassa läheiselle riistan ruokintapaikalle. Siinä käy lintujen lisäksi muun muassa karhuja, mäyriä, villisikoja, ilveksiä ja peuroja.

Villisikakanta on kasvanut alueella suureksi. Viime viikolla lähistöltä ammuttiin yksi yksilö. Loput painelivat Venäjälle. Rajalle on matkaa kolmisen kilometriä.

Ruokintapaikalla syötetään viljaa, joskus omenia. Eläimet ovat tottuneet ampuradan ääniin. Kun kesäaikaan iltayhdeksältä päättyvien harjoitusten jälkeen tulee hiljaista, alkaa ruokintapaikalla kuhina.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Heikki Nieminen
On upee. Minkälaiset ovat kiväärituet, miten tasot ikkunan edessä on päällystetty, millaiset tuolit josta seurataan eläinten liikkeitä. Ja vielä avataanko ikkuna vasta kun eläimet ovat paikalla, muutenhan kopissa jäätyy. Onne voittajalle varmaan julkaistaan vielä lisää kuvia ja jopa rakennuspiirustukset.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä