Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Sivistyslautakunta: Normaalikoulun oppilaat Talvisaloon — tilat suurelementeistä viiden vuoden sopimuksella

19.05.201715:02
12
  • talvisalon koulu

    Sivistyslautakunta esittää normaalikoulun oppilaiden siirtämistä Talvisalon kouluun ja tilojen laajentamista suurelementeillä. Kuva: Antti Varonen

Savonlinnan sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja valtuustolle normaalikoulun oppilaiden sijoittamista Talvisalon kouluun.

Lautakunta esittää koulun laajentamista suurelementeillä viiden vuoden vuokrasopimuksella ja jatko-optiolla.

Normaalikoulun oppilaaksiottoalue liitettäisiin Talvisalon alueeseen ja Pihlajaniemelle ja Kellarpeltoon palautettaisiin kuudennet luokat.

Talousarvioon tarvitaan 40 000 euron muutos jo tälle vuodelle, sillä asiaa valmistelemaan pitää palkata muutosrehtori.

Savonlinnan normaalikoulu lopettaa toimintansa vuoden päästä ja kaupungin pitää polkaista pystyyn lisäpaikat noin 350 oppilaalle 1.8.2018 alkaen.

Asiasta on pidetty kuulemistilaisuus ja siitä on tullut kaupungille seitsemän kannanottoa.

Kantojaan ovat esittäneet Itä-Savon Puatti ry, nomaalikoulun opettajakunta, normaalikoulun vanhempainyhdistyksen johtokunta, Sanna Metsälä, Sini Yläsaari, Marko Jalkanen ja Anna-Liisa Uimonen.

Sivistyslautakunnan mukaan kannanotot on otettu asian valmistelussa huomioon.

Valmistelussa on päädytty vaihtoehtoon, jonka mukaan Talvisalon koulua laajennetaan suurelementeillä 1.-9. luokkien ja pienryhmien kouluksi.

Väliaikaisia tiloja ei tarvita ja koulutyö jatkuu uusissa ja ajanmukaisissa tiloissa.

Suurelementit saadaan vuokralle ja niistä voidaan luopua sitä mukaa, kun kaupungin oppilasmäärä pienenee. Näin tulee ennusteiden mukaan myös tapahtumaan.

Viiden vuoden sopimuksella elementit maksavat 324 000 euroa vuodessa ja kymmenen vuoden sopimuksella 252 000 euroa per vuosi.

Nykyisen normaalikoulun tilojen vuokra 1.-9. luokkien kouluna olisi 551 000 ja 1.-6. ja pienryhmien kouluna 385 000 euroa vuodessa.

Kokouksessa esitettiin sekä asian ottamista uuteen valmisteluun että muutoksia tekstiin. Äänestyksissä alkuperäinen esitys kuitenkin voitti.

Kokouksen pöytäkirja tarkastetaan myöhemmin tänään ja sen voi tarkastuksen jälkeen käydä lukemassa täältä.
 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Opo vm.76 (kirjautumaton)
on täysin oikea ratkaisu. Vähenevät oppilasmäärät eivät tarvitse massiivisia ja kalliita koulurakennuksia. Tämähän ei toki ole kaikkien mieleen, valitukset alkavat.

Lähettänyt käyttäjä Oppimaton (kirjautumaton)
Miksi pitää palkata joku muutosrehtori? mitä tämä muutosrehtori tekee? Arvatenkin ei mitään suomeksi sanottuna. Säästöjä haetaan ja ensimmäiselsi lisätään kuluja yhden joutilaan palkkaamisella. Vai oliko joku sivistysvaliokunnan sukulainen ilman virkaa? Uutisen mukaan kaikki on jo suunniteltu. Uusia tilojakaan ei tarvita Opettajisto rehtoria myöten on ammattilisia ja osaavat tehdä opetussuunnitelmat vaikka paperissa onkin isompi oppilasmäärä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Luuleeko oppimaton, että tämä prosessi onnistuu ilman asiaan perehtymistä? Jotta homma menee laadukkaasti, tarvitaan henkilö, joka kokopäivätyönä järjestää asiat. Muilla jo virastolla olevilla on kädet täynnä omia töitä tehdessä. Eivät he voi ryhtyä toisella kädellä tällaiseen rumbaan. Lisäksi henkilöllä oltava tietoa ja taitoa koulumaailman organisoinnista. Homma ei suju oppimattomalta.

Lähettänyt käyttäjä Pelottavaa (kirjautumaton)
Hui. Nyt alkaa pelottaa. Talvisalon yhtenäiskoulusta tulee yli 700 oppilaan suurkoulu, Etelä-Savon suurin. Suurelementtikoulu. Miten ihmeessä riittää liikuntatilat, taito- ja taideaineiden tilat, välituntialueet? Oppilasmäärä tuplaantuu! Ja joku kehtaa vielä ajatella, että tuohan menee rutiinilla, ilman valmisteluja ja suunnittelua. Herranjumala sentään. Heikoimmat oppilaat tulevat olemaan häviäjiä nyt tässä. Ja kuten tiedämme, putoajia on yhteiskunnassamme jo nyt aivan liikaa, yhteiskunnan ulkopuolella olevia nuoria. Miettikää Savonlinnan tilannetta ja tulevaisuutta. Yhdenkään savonlinnalaisen lapsen tulevaisuutta ei nyt saisi sössiä!

Lähettänyt käyttäjä oppimaton (kirjautumaton)
Aluksi rakennetaan niillä suurelementeillä siihen tarvitaan rakennusfirma, joka kilpaulutetaan tai on jo kilpailutettu ja kun on valmista käydään porukalla katsastamassa jälki ja että on saatu mitä on tilattu. Tähän ei tarvita rehtoria. Ja käytännön ihan konkreettiset asiat eli puitteeet on kunnossa! Toiseksi kun oppilas määrät suurenee ja tilatkin on jo niin jäljelle jäävät opettajat joutuvat kuitenkin uudet opetussuunitelmat tekemään ei se muutosrehtori niitä kuitenkaan tee, ja se että montako tulee mihinkin kouluun siihenkään ei tarvita sitä rehtoria kun muutoinkin nykyisin voi oppilaat yli koulurajojen kuleksia kouluun silloin ei vain kuljetusta tarvitse järjestää. Ja ne tulee kuitenkin tarkat luvut vasta edellisen lukukauden päättymisen jälkeen. Kolmanneksi kun tulee kahden koulun opettajisto yhteen kouluun oletettavasti siellä tulee jatkossa YT päälle ja porukkaa pihalle! niin jää se yksi koulujen lomanaika oikein suurella joukolla käytännön asioiden suunnitteluun, joka ei kokonaan ole opettajien kesälomaa! Silloin voi oppineen akateemiston valjastaa älykkö käyttöön eikä päästää oppilaitten kanssa yhtäaikaa kesälaitumille ! Neljänneksi eikös sivistyslautakunta ole asiaan perehtynyt ja rahapolitiikan laskenut? Sama kait se sitten kun taitaa olla halu hankkia vain peukalon pyörittäjiä enemmän julkisille palkkalistoille. Siellä on jo muutoinkin liikaa virkaa tekeviä että säästökuurit pitäisi aloittaa kaupungillekkin sieltä virkapuolelta. yhden hinnalla saisi kaksi työtä tekevää tilalle paperin nypläämisen sijasta olisi julkisivu edes kunnossa. Vai onko puoluekirjalla virkaa tekeminen tärkeämpää kuin kaupunkilaisten hyvinvointi? Kerroppas kun tiedät mikä on Kaupungin virkatekevien suhde työtätekevään portaaseen? Melkein taitaa olla kohta joka työläiselle oma virkahenkilö palavereissä istuksimaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eikös Mertalassa ole jo 700 oppilasta? Ja heikommasta oppilaasta on pidetty huolta ainakin oman poikani kohdalla ja luokalla. Ja muutenkin viihtyvät. Mutta se on niin paljon opettajasta kiinni. Ei ne seinät paljon merkitse. Asian ratkaisee osaavat opettajat.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Sivistyslautakunnan lausunnosta: 6. Sivistyslautakunta toteaa, että muutosrehtorin yhtenä työtehtävänä on oppimisympäristön ja digioppimisen suunnittelu, kehittäminen sekä suunnitelman laatiminen tietotaidon laajentamisesta toisiin kouluihin. Aikamoinen homma on uuden koulun perustamisessa sekä muutosrehtorilla että tulevilla opettajilla. Oppimattomalle vielä tiedoksi, että normaalikoulun opettajat eivät siirry automaattisesti Talvisaloon. Lisäksi uusia opettajia rekrytoitaessa kaupungilla vuosia töissä olleet määräaikaiset ilman virkaa olevat opettajat menevät norssin opettajien edelle.

Lähettänyt käyttäjä Muutosrexi (kirjautumaton)
Ei niitä seiniä kannata rakentaa, jos niiden sisällä ei toteuteta järkevää pedagogiikkaa. Siksi tarvitaan muutosrehtori seuraavan vuoden ajaksi - sen pitemmälle ei ole tarkoitus häntä palkata. Eikä Normaalikoulun opettajat siirry kaupungin palvelukseen automaattisesti. He kun ovat eri työnantajan palveluksessa. Uuteen kouluun rekrytoidaan vain riittävä määrä opettajia. Eivätkä he välttämättä ole Normaalikoululta.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut